Coronavirüs yasakları kademeli olarak kalkacak – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Coronavirüs yasakları kademeli olarak kalkacak

Coronavirüs yasakları kademeli olarak kalkacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2021 Çarşamba - 21:00Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe - 09:07
Coronavirüs yasakları kademeli olarak kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, coronavirüs salgını sürecinde uygulanan önlemlerin kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, illerin Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayrılacağını ve mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatacaklarını söyledi.

RESTORAN, KAFE KIRAATHANELERİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Erdoğan, “İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe kıraathane ve benzeri esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI AŞAMALI KALKACAK

Vaka sayılarına göre sokağa çıkma kısıtlamasının illere göre aşamalı kaldırılacağını kaydeden Erdoğan, “Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu da yine illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Burada önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur ne kadar hassas davranır kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir” diye konuştu.