Köpüş saygı duruşunda – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Köpüş saygı duruşunda

Köpüş saygı duruşunda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2017 Pazartesi - 15:03Güncelleme: 10 Nisan 2017 Pazartesi - 15:03
Köpüş saygı duruşunda

Çal’da Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene “Köpüş” isimli köpeğin davranışı damga vurdu. Tören alanında protokole aldırmadan yatan Köpüş, saygı duruşu ile birlikte ayağa kalktı ve İstiklal Marşı bitinceye kadar da yerinden kıpırdamadı.

İstiklal Marşı söylenirken oturduğu yerden kalkmayan ve yolda yürürken durmayanlara Köpüş isimli köpek ders verdi. Tüm yurtta olduğu gibi, Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü Çal’da da törenle kutlandı. Törene ise bir köpek damgasını vurdu.

Tören alanına gelen protokole aldırmayan Köpüş, yattığı yerden kalkmadı. Bazı protokol üyeleri de onu sevdi. Köpüş de bu sevgiyi hak ettiğini az sonraki hareketiyle gösterdi. Saygı duruşu için çalan müziği duyan Köpüş yerinden kalktı. İstiklal Marşı bitinceye kadar da öylece durdu.

Fotoğrafı çeken, Çal Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde görevli Ahmet Kara, o anı “Köpek yer de yatıyordu. Tören anonsu yapılınca aniden ayağa kalkıp, hareketsiz beklemeye başladı. Bir kez daha fotoğraf çekip, ender rastlanabilecek bu olayı belgeledim. Akıllı köpek, tören alanındaki herkesin dikkatini çekti” diye anlattı.