Karakış soğuk yüzünü gösterdi, ilçeler beyaza büründü – D20Haber
13.05.2024, Pazartesi
11 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Karakış soğuk yüzünü gösterdi, ilçeler beyaza...

Karakış soğuk yüzünü gösterdi, ilçeler beyaza büründü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ocak 2020 Perşembe - 13:15Güncelleme: 2 Ocak 2020 Perşembe - 13:15
Karakış soğuk yüzünü gösterdi, ilçeler beyaza büründü

Denizli’de karakış soğuk yüzünü gösterdi ve ilçelerden kar yağışı haberleri peş peşe geldi. Çameli, Çardak, Bozkurt, Çivril, Buldan ve Çal’ın yüksek kesimlerindeki yerleşim birimleri beyaz örtüyle kaplandı. Bazı yerlerde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

Meteorolojinin Denizli için yaptığı kar yağışı uyarısının ardından bugün bazı ilçelerden kış mevsiminin yarattığı olumsuzluk haberleri geldi. Kar yağışının en yoğun görüldüğü ilçe Çameli oldu. Denizli’nin yüksek rakımlı bu ilçesinin tamamında kar yağışı görüldü.

İlçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle Acıpayam-Çameli karayolunda ulaşımda aksamalar görülüyor. Buzlanma nedeniyle maddi hasarlı kazalar da yaşanırken, yollarda ekipler kar küreme çalışması yapıyor.

BAĞBAŞI YAYLASI

Bağbaşı Yaylası’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu, Denizlililerin kar için yoğun bir şekilde teleferikle yaylaya çıktığı ifade edildi

ÇARDAK

İlçenin Hayriye ve Söğüt mahalleleri kar yağışının yoğun görüldüğü yerleşim birimleri. Hayriye’de kar kalınlığı 13 santimetreye ulaştı. Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kar küreme çalışmasıyla yolları açık tuttuğunu bildirdi.

BULDAN

Buldan’ın yüksek kesimlerinde bu sabah kar yağışı görüldü. Doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü ve çevresi karla birlikte kartpostallık görüntülere ev sahipliği yaptı.

ÇİVRİL

Son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığı Çivril’de kar yağışı Afyonkarahisar sınırına yakın yerleşin birimlerinde etkili oldu. İlçenin Belence, Yukarıçapak ve Osmanköy mahallelerinde kar yağışı görüldü.

BOZKURT

Yüksek kesimlerdeki Hayretti, Hamidiye ve Armutalanı mahallelerinde kar yağışı görüldü. Bu mahallelerin ilçeyle bağlantısını sağlayan yolların açık olduğu bildirildi.

ÇAL

İlçenin Çökelez dağı eteklerindeki yerleşim birimlerinde kar yağışı görüldüğü belirtildi.