Karahan: Teknoloji bağımlılığı toplumsal bir sorun – D20Haber
17.04.2024, Çarşamba
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Karahan: Teknoloji bağımlılığı toplumsal bir sorun

Karahan: Teknoloji bağımlılığı toplumsal bir sorun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2018 Perşembe - 15:43Güncelleme: 19 Nisan 2018 Perşembe - 15:43
Karahan: Teknoloji bağımlılığı toplumsal bir sorun

Vali Hasan Karahan, çocukların okul sonrasındaki zamanı teknolojiyle bağımlı olarak geçirdiğini, bunun da önemli bir toplumsal sorun olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu projenin değerlendirme toplantısı Vali Hasan Karahan’ın da katılımıyla yapıldı. Saime Aslan Anaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini amaçlayan projeyle ilgili toplantıda konuşan Vali Karahan, eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu vurguladı. Karahan, “Günümüzde çocuklarımız okullardan arta kalan vakitlerinde maalesef sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü teknolojiye bağımlı olarak geçirmektedir. Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur. Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla da Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu çalışmayı başlatmıştır. Tabi ki bu sadece okulların çalışmasıyla gerçekleşemez bu konuda ailelere de büyük görev düşmektedir. Bu projenin amacı da aileleri de bu sürece dahil etmektir. Velilerimize de eğitim vererek, onları bilinçlendirerek çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve teknoloji bağımlılığına karşı etkili bir mücadele verilmesi planlanmıştır. Pilot okullarımızda yapılan çalışmaların sonucu bu konuda olumlu neticeler alındığını göstermektedir. Ayrıca medya kuruluşlarımızın da teknoloji bağımlılığını azaltma yönünde bilinçli yayınlar yaparak bu konuda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamalıdır. Bu çalışma güzel ve örnek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

6 PİLOT OKUL

Teknoloji bağımlılığını önlemek ve teknolojinin bilinçli kullanımını sağlamak amacıyla öğrencilere ve velilere yönelik çalışma başlatmak üzere il genelinde 2’si anaokulu, 2’si ilkokul ve 2’si ortaokul olmak üzere 6 pilot okul belirlendi. Bu okullarda veli ve öğrencilere yönelik anket yapıldı. Anketle teknoloji kullanım sıklığı ölçülerek, verilen cevaplara göre risk grubu veli ve öğrencileri belirlendi, ön test uygulandı. Bireysel ve grup olarak psiko-eğitim çalışmasının ardından yeni bir test yapıldı. Ön test ve son test ortalama puanları arasında “8” puanlık bir azalma görünce tüm il geneline uygulamanın yapılması için çalışma başlatıldı.