Kadın Meclisinden 8 Mart kapsamında şarkılı şiir buluşması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kadın Meclisinden 8 Mart kapsamında şarkılı...

Kadın Meclisinden 8 Mart kapsamında şarkılı şiir buluşması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2022 Pazartesi - 10:09Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi - 10:18
Kadın Meclisinden 8 Mart kapsamında şarkılı şiir buluşması

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında şarkılı şiir buluşması düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinliklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ortaklığında “Kadın Uygarlıktır” adlı şarkılı şiir buluşması düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Muammer Kardeş, Denizli Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve kadınlar katıldı.

“EN GÜZEL SIFAT ŞİİRDİR”

“Kadın şiirdir” diyen Kardeş, “Kadınlara bir çok sıfat yakıştırılabilir belki ama bence bir şairin gözünden kadınlara yakıştırılabilecek en güzel sıfat şiirdir. Çünkü kadınlar bütün güzellikleri ve uyumu barındırır” dedi.

PROGRAMA KATILANLARA TEŞEKKÜR

Programa katılanlara teşekkür eden Özen, “Her güne farklı bir etkinlik yaptığımız program çerçevesinde bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu ve konservatuarımızla Kadın Uygarlıktır buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Buna inancımız sonsuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programları çerçevesinde hazırladığımız sanat günlerini bugün burada şiirler ve şarkılar eşliğinde geçireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı veTürk Sanat Müziği Korosu Şefi Ahmet Nuri Çağdaş’ın seslendirdiği eserler eşliğinde şiirler ile devam etti.