Kabine toplantısından tam kapanma kararı çıkacak mı? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kabine toplantısından tam kapanma kararı çıkacak...

Kabine toplantısından tam kapanma kararı çıkacak mı?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Nisan 2021 Pazar - 13:05Güncelleme: 25 Nisan 2021 Pazar - 13:28
Kabine toplantısından tam kapanma kararı çıkacak mı?

Coronavirüs salgınında vaka sayısı ve ölüm oranının yüksek seyretmesi nedeniyle tam kapanma dahil yeni önlemler alınabileceği konuşulurken, gözler yarın yapılacak kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, yarın (pazartesi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda covid-19'la mücadelede alınan önlemleri sonuçları, aşı tedariği, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi başta olmak üzere gündemdeki konular ele alınacak.

Kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısmi kapanma sürecindeki verileri sunacak. Bu verilerin değerlendirilmesiyle tam kapanma ve Ramazan Bayramı tatilinde nasıl bir uygulama olacağına ilişkin karar verilmesi bekleniyor.

BİLİM KURULU ÜYESİNİN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı Toplumda Salgın Yönetimi Bilim Kurulu üyesi Prof Dr Deniz Çalışkan Odabaş, önlemlerle ilgili "Vaka sayılarında kasım ayındaki gibi güçlü bir düşüş olmadığı takdirde, daha güçlü önlemleri alması hükümetin kaçınılmaz bir görevi. Hükümet de bireyler de salgınla mücadelede önlemleri güçlendirerek almak zorunda. Tam kapanma noktasında hükümetimiz bu kararı aldığı noktada, vatandaş olarak da tam kapanma önlemlerine evimizde de uymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YAZARLARDAN TAM KAPANMA İDDİALARI

Öte yandan, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında tam kapanma önlemlerinin 17 Mayıs'a dek süreceğini ilan edeceğini iddia etti.

Candaş Tolga Işık da, kabinede konuştuğu tüm isimlerin 3 hafta tam kapanmaya destek verdiklerini yazdı.