Jandarma 178. yaşını kutladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Jandarma 178. yaşını kutladı

Jandarma 178. yaşını kutladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2017 Çarşamba - 22:08Güncelleme: 14 Haziran 2017 Çarşamba - 22:08
Jandarma 178. yaşını kutladı

Jandarmanın 178. kuruluş yıldönümü kutlandı. Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene narkotik köpekleri “Evlat” ve “Bekar”ın şovları damgasını vurdu. Bu arada jandarmanın 21 organize suç örgütünü çökerttiği açıklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndaki kutlamalara Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

“TUZAKLAR BİTMEYECEK”

Vali Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Jandarma ve Emniyet Teşkilatları ile yargı sistemi tarihinin çok eski ve köklü bir geçmişe sahip olduklarını vurguladı. Altıparmak, “30 yıllık meslek hayatımda, jandarmamızın haysiyetli günlerine şahitlik etmek gibi bir onuru yaşadım. Bizzat yönetmek gibi bir onuru da yaşadım. Beraber çalıştığımız birçok arkadaşımızı şehit verdik. Daha önce bir takım tuzaklarla karşımıza çıkanlar, 15 Temmuzda başka tuzaklarla karşımıza çıktı. Allah bunların tuzaklarını, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bize güç kuvvet vererek, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirerek bozdu. Gördük ki bu tuzaklar bitmeyecek. Bu yüzden kendimize sahip çıkarak, bizim dışımızda başka yerlerden medet ummamak zorundayız. Bunun için de Jandarmanın 178. kuruluş yıldönümünde, Jandarmanın köklü tarihi ve onurlu savaşı bizim için çok önemli” dedi.

Jandarma 178. yaşını kutladı

21 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ise, jandarmanın ülkenin gücü ve teminatı olduğunu ifade ederek, suç ve suçlulara karşı yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yıldız, “Son üç yılda Denizli jandarması büyük işler başardı. 61 planlı faaliyet icra ettik. 12 planlı faaliyetin takibindeyiz. 21 organize suç örgütünü çökerttik. Meydana gelen 37 bin 836 asayiş olayının yüzde 95’ini aydınlattık. Faili meçhul olarak kalan olay sayısı 2014’te 744 iken, bu sayı 2015’te 219’a indi. Çeşitli suçlardan aranan 5 bin 71 şahıs yakalandı. 72 uzun namlulu silah, 35 tabanca ele geçirildi. Bin 244 kaçakçılık olayına müdahale ettik. 6,5 kilogram eroin, 527 kilogram esrar, 200 bin kök Hint keneviri, 20 milyon 500 bin kök kaçak ekimi yapılan haşhaş, 20 bin sentetik hap, 35 ton kaçak içki, 150 gram bonzai, 600 gram kokain ele geçirdik. Denizli’yi güvenli şehir haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yaklaşık 6 bin 500 kişinin eroin ve kokain kullanımı engellendi. Uyuşturucu madde ticareti ile anılan Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde 56 operasyon yapıldı ve yaşam normale döndü” diye konuştu.

EVLAT İLE BEKAR’DAN ŞOV

Bu arada jandarmanın gözbebekleri olan narkotik köpeği 'Evlat' ile arama kurtarma köpeği 'Bekar'a gösteri yaptırıldı. Golden Retriever cinsi 'Bekar', kutuların içine saklanan bir askeri buldu. Daha sonra ise çok sayıda operasyona katılarak uyuşturucuları bulan Belçika Malinois cinsi kurt köpeği 'Evlat', otomobile saklanan uyuşturucuyu buldu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Jandarmanın 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ortaokul ve liselerde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesiyle devam eden tören, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş, Trafik, Narkotik, Haberleşme ve Bilgi İşlem Şube Müdürlükleri tarafından açılan stantların gezilmesiyle sona erdi

Jandarma 178. yaşını kutladı