İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası “Fındıkkıran” balesini sahneledi – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası...

İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası “Fındıkkıran” balesini sahneledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Aralık 2023 Pazar - 10:45Güncelleme: 31 Aralık 2023 Pazar - 10:45
İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası “Fındıkkıran” balesini sahneledi

İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Çocuk Balesi, Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ünlü Rus besteci Çaykovski'nin başyapıtı “Fındıkkıran” balesini sahneledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Çocuk Balesi’nin sahnelediği Fındıkkıran balesine ev sahipliği yaptı.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’ndaki bale gösterisini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler, bale kursu öğrencileri ve aileleri izledi.

Konzertmeister Kemal Tören’in yönettiği ünlü Rus besteci Çaykovski'nin başyapıtı Fındıkkıran balesi, izleyenleri büyülerken, gösteri sonunda davetliler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, program öncesi yaptığı konuşmada İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Çocuk Balesi sanatçılarına teşekkür etti.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin kente kazandırıldığı günden itibaren yoğun bir şekilde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirten Zolan, “Başka etkinliklerde de buluşmaya devam edeceğiz. Denizlimiz sanatın, kültürün merkezi olmaya devam edecek. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.