İtfaiye Teşkilatı 308. kuruluş yılını kutladı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İtfaiye Teşkilatı 308. kuruluş yılını kutladı

İtfaiye Teşkilatı 308. kuruluş yılını kutladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 09:47Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 11:59
İtfaiye Teşkilatı 308. kuruluş yılını kutladı

Denizli’de, itfaiye teşkilatının 308. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

İtfaiye Teşkilatının kuruluş yıldönümü töreni öncesi Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, Denizli Valiliği önünden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar kortej gerçekleştirdi.

Kortejin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı ile itfaiye personeli ve vatandaşlar katıldı.

“HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR İŞ DEĞİL”

Törenin açılış konuşmasını yapan Zolan, itfaiye teşkilatının kurulduğu günden bu yana mesai mefhumu gözetmeden çalıştığını dile getirdi. Zolan, “İçten gelerek, hissederek her bir vatandaşımızı kendi yakınınız gibi görerek çok üst seviyede görev yapıyorsunuz. Denizli’mizi yaşanabilir, huzurlu ve güvenli hale getirmek için çok büyük katkı sağlıyorsunuz. Yangının içine girip bir canı, bir malı kurtarabilmek adına kendini feda etmek, alevlerin içine adım atmak kolay değil. Bu herkesin yapabileceği bir iş değil. Allah’ım kaza bela vermesin inşallah" dedi.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Yangınların, felaketlerin, afetlerin hayatın içinde var olduğunu söyleyen Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni araçlarımızı, ekipmanlarımızı, dünyada en son gelişen araç ve gereçleri sizlere sağlıyoruz. Allah’ım yolumuzu açık etsin” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatının Denizli ve çevre illerde çıkan orman yangınlarında da kahramanca müdahale ettiğini aktaran Zolan, teşkilatın İtfaiye Haftası’nı ve 308. kuruluş yıldönümünü tebrik etti.

“İTFAİYE TEŞKİLATININ VALIĞI GÜVEN VERİYOR”

İtfaiye teşkilatının varlığının güven verdiğini kaydeden Vali Atik, “Büyükşehir Belediyemizin öyle güçlü itfaiye altyapısı var ki, o kadar kahraman itfaiyecilerimiz var ki her durumda ve şartta bizlerin yüzünü ağartıyor. Allah hepinizden razı olsun. Ben sizlerin cansiperane mücadelenizi gördüm, şahitlik yaptım. Orman yangınlarında ortaya koymuş olduğunuz performansı araç gereçlerinizle nasıl bir gayret içerisinde olduğunuzun en yakın şahitlerinden birisiyim. Emniyet ve jandarma teşkilatını nasıl görüyorsak sizleri de öyle görüyoruz” ifadelerini kullandı.

EKİPMANLAR TANITILDI

Konuşmaların ardından Atik, Zolan ve beraberindekiler Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının hazırladığı stantları inceledi. İtfaiyeci kıyafeti giymiş minik öğrencilerin canlandırdığı yangın söndürme gösterisi ilgi görürken, yangın ve afetlerde kullanılan modern yangın söndürme araç ve gereçleri ile trafik kazalarına müdahalede kullandığı ekipmanlar tanıtıldı. Kaza kırım aracı ile bir kazazedenin kurtarılışının canlandırıldığı törende, öğrencilerin itfaiye ile ilgili resim sergisi ziyarete açıldı.