Berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması gereken kurallar – D20Haber
10.05.2024, Cuma
15 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması...

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması gereken kurallar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2020 Pazartesi - 00:21Güncelleme: 11 Mayıs 2020 Pazartesi - 00:22
Berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması gereken kurallar

Denizli’de, bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması gereken kurallar belirlendi.

Coronavirüs önlemleri kapsamında 22 Mart’tan itibaren kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları bugün yeniden açılıyor. Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında, normalleşme sürecinde faaliyetlerine izin verilen berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması gereken kurallar madde madde belirlendi.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Buna göre, söz konusu iş yerlerinin 09.00-21.00 saatleri arası açık tutulacak. Hizmet randevu sistemiyle verilecek. Aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilemeyecek ve randevularda gecikme olabileceği göz önünde tutularak, en fazla bir müşterinin beklemesine izin verilecek. Randevusuz gelen müşteriler ise dışarıda sosyal mesafe kuralına uygun olarak bekleyecek. Ayrıca içeriye kabul edilecek maksimum müşteri sayısı giriş kapısına asılacak.

HER İŞLEM ÖNCESİ MALZEMELER TEMİZLENECEK

İş yerinde çalışanların maske kullanması zorunlu olacak. Müşteriler ise yapılacak işlemin özelliğine göre maskeyi çıkarabilecek. Hizmete başlamadan önce müşterinin oturacağı ve temas edebileceği yerler dezenfekte edilecek. Bu işlem hizmetin bitiminde tekrarlanacak.

İşleme başlanmadan önce çalışanlar, müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecek ya da her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanacak. Eldiven değişikliği yapıldığı müşteriye gösterilecek.

Kullanılan tüm malzemeler hizmet sunumuna başlamadan önce temizlenecek ve dezenfekte edilerek steril hale getirilecek.

TEK KULLANIMLIK MALZEMELERLE HİZMET

Saç kesimi, yıkama, boyama ve benzeri hizmetlerde kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık olacak ya da her müşteri için ayrı malzeme (kişiye özel havlu, önlük vb.) kullanılacak. Hizmet alan müşteri için kullanılan malzeme gerekli dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacak. İsterlerse müşteriler kendi kişisel havlu, tarak ve benzeri malzemeleri yanlarında getirebilecek. Bu husus randevu aşamasında müşterilere bildirilecek.

SAKAL TIRAŞI YAPILMAYACAK

Berberlerde jilet veya ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süre verilmeyecek. Ancak sakal tıraşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılacak.

Ense fırçasının, saç kesiminde yüz ve baş bölgesinde kalan kesilmiş saçlar ile araç ve gerecin temizlenmesinde kullanılmasına da yasak getirildi.

KUAFÖRLERDE VERİLMESİ YASAK HİZMETLER

Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süre verilmeyecek.

Bu işyerlerinde yiyecek ve içecek ikramında bulunulması da geçici süreyle yasaklandı.

UYMAYANLARA CEZA VAR

Alınan kararlara uymayan vatandaşlar ile iş yerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Aykırılığın durumuna göre, kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında adli işlem de uygulanacak.