Honaz Tüneli kazısında 1.540 metreye ulaşıldı – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Honaz Tüneli kazısında 1.540 metreye ulaşıldı

Honaz Tüneli kazısında 1.540 metreye ulaşıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Temmuz 2017 Çarşamba - 14:38Güncelleme: 26 Temmuz 2017 Çarşamba - 14:38
Honaz Tüneli kazısında 1.540 metreye ulaşıldı

Tamamlandığında şehirlerarası geçiş yapacakların kent merkezine girmeden yola devam etmelerini sağlayacak 2 bin 600 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli’nin bir bölümünde bin 540, bir bölümünde ise bin 439 metreye ulaşıldı

Vali Hasan Karahan, Ankara ve İzmir karayollarından gelerek sahil kentlerine geçiş yapacak sürücüler için büyük rahatlama sağlayacak Honaz Tüneli’nde incelemeler yaptı. Honaz’a giden Karahan, önce şantiye binasında Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Slayt eşliğinde harita üzerinden sunum yapan Uraloğlu, şu ana kadar sol tüpte bin 540 metre, sağ tüpte bin 439 metre ilerleme sağladıklarını söyledi.

Vali Karahan ise, Denizli’yi İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’ya bağlayacak olan Çevre Yolu ve Honaz Tüneli’nin sürücüler için büyük kolaylık sağlayacağını, ulaşımın güvenli ve sağlıklı gerçekleştirilebilmesi adına tünelin çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Haberin DevamıReklam




GİRİŞ KALE KAVŞAĞI’NDAN

Honaz Tüneli tamamlandığında, buradan geçiş yapacak araçlar, Ankara karayolundaki Kale Köprülü Kavşağı’ndan giriş yaparak Honaz’ın Ovacık Mahallesi’ne ulaşacak. Buradan 2 bin 600 metrelik tüneli kullanılarak, köprülü kavşak ile Cankurtaran Mahallesi’nden geçen Denizli-Antalya ve Denizli-Muğla karayollarına bağlantı sağlanacak. Böylece İzmir yönünden gelenler, Kumkısık-Laodikya ve Kale Mahallesi arasındaki Çevre Yolu’nu kullanarak şehir merkezine girmeden Antalya ve Muğla’ya ulaşabilecek. Ankara karayolundan gelenler de yine Kale Köprülü Kavşağı’ndan giriş yaparak, Çevre Yolu bağlantısıyla tünelden geçiş yapacak.