Honaz Tüneli 2021’de tamamlanacak – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Honaz Tüneli 2021’de tamamlanacak

Honaz Tüneli 2021’de tamamlanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2020 Salı - 12:58Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı - 12:58
Honaz Tüneli 2021’de tamamlanacak

Denizli kent girişine şehirlerarası trafiğin etkisini minimuma indirecek 2 bin 600 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli’nin yüzde 86’sı tamamlandı. Tünelin 2021'de tamamlanacağı bildirildi.

Denizli-İzmir, Denizli-Manisa, Denizli-Uşak ve Denizli-Afyonkarahisar karayollarının Antalya ve Muğla karayollarına bağlantısını sağlayacak Honaz Tüneli inşaatında çalışmalar devam ediyor. Tünelde kazı ve destek çalışmaları bitirildi. İç kaplamada 4 bin 497 metre beton döküldü ve şu ana kadar tünel inşaatının yüzde 86’sı tamamlandı.

Tünel dışında Cankurtaran Kavşağı’na kadar uzanan yolun 4,5 kilometrelik kesimde de toprak ve sanat yapısı imalatları yüzde 80 oranında bitirildi. 2020 yılı sonunda tünel imalatlarının tamamlanması ve ikincil işlerinin ihalesinin yapılarak 2021 yılında da projenin tamamlanıp trafiğe açılması planlanıyor.

ÇEVRE YOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ankara-Afyon-Uşak yönünden ve 1. Kısım Çevre Yolu’ndan gelen trafiği Antalya ve Muğla istikametine bağlayacak olan Kale-Cankurtaran arasındaki kesimde yapım çalışmaları devam ediyor. Tünelin tamamlanmasıyla karla mücadelenin yoğun olduğu Cankurtaran bölgesindeki bakım işletme maliyetlerinin de düşürülmesi sağlanarak, güvenli ve konforlu seyahat imkanı tesis edilecek.

14 KİLOMETRE KISALACAK

Haberin DevamıReklam




Kazı ve destek imalatının sona erdiğini belirten Yapıyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özler, “Projemizin şu an kazı ve destek olarak imalatlarının yüzde 100’ü tamamlanmış, tünelin içinde iç kaplama olarak yüzde 86’ya varan bir gerçekleşme ile devam ediyoruz. Burada tünelin son çıkış kısmından itibaren 4 bin 600 metrelik kesiminde de yüzde 84 fiziki gerçekleşme ile imalatlarımızı tamamlamış olacağız. Bu imalatlar inşallah sonlandığında 2021’de projenin tamamı aktive olacak. Marmara, Ege, özellikle İç Anadolu’dan gelen trafik 14 kilometrelik bir kısaltmayla Muğla-Antalya’ya, Akdeniz’e bağlanmış olacak. En büyük amaçlarından bir tanesi de bu. Fiziki olarak hem güvenli hem de konforlu bir seyahat sunmuş olacağız” dedi.

CORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Coronavirüse karşı Honaz Tüneli inşaatında çalışanlar için üst düzey tedbirler alındığını ve daha önce 8 kişilik koğuşların ikişer kişiliğe düşürüldüğünü belirten Özler, alınan virüs tedbirlerinden dolayı iş performansında yüzde 35-40’lara varan düşüşe neden olsa da yine de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Özler açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Biz bakanlığın tebliğinden önce çalışmalarımızı hızlandırmıştık. Özellikle eskiden 8 kişinin yattığı koğuşlarımızda personel sayısını 2’şer kişiye düşürdük. Günlük yemeklerde kullanılan tabak, çatal, kaşık ve bardağı tek kullanımlık hale getirerek bu konuda ciddi tedbirler aldık. Herhangi bir tehlikeye maruz kalmamak için dışarıdan mal alımlarında belli standartlar uyguladık. Elimizden geldiğince bu konuda birçok tedbir aldık.”

DENİZLİ (İHA)