Hergün 5 bin kişiye iftar yemeği – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hergün 5 bin kişiye iftar yemeği

Hergün 5 bin kişiye iftar yemeği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2022 Cuma - 14:11Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma - 14:11
Hergün 5 bin kişiye iftar yemeği

Denizli Büyükşehir Belediyesince, Kayalık Caddesi’nde 2 yıl aradan sonra iftar çadırı kuruldu. Burada hergün 5 bin kişiye yemek verilecek. Ayrıca mahallelerde iftar programları düzenlenecek.

Başkan Osman Zolan, genel sekreter yardımcısı Ömer Faruk Özer ile birlikte, Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda ramazan ayı boyunca her gün 5 bin kişinin orucunu açacağı Ulu Cami yanındaki iftar çadırında incelemede bulundu.

Ramazan ayı ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını, son 2 yıl pandemi nedeniyle ara verdikleri bazı faaliyetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini, iftar çadırı ve mahalle iftarlarında binlerce kişinin aynı sofrada buluşacağını belirten Zolan, şöyle devam etti:

70 KİŞİLİK EKİP GÖREV YAPACAK

“Vatandaşlarımıza ramazanı yaşatmak, o ruhu, manevi havayı teneffüs ettirmek noktasında çalışmalarımız var. Bizim olmazsa olmazımız klasik hale gelen iftar çadırımızdayız. İftar çadırımızdaramazan boyunca iş insanlarımızın veya kurumlarımızın katkıları, Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonu ve 70 kişilik ekibimizle günde 5 bin kişiye yemek verme imkanına sahip olacağız. Allah'ım şimdiden kabul eylesin. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. 2 yıl aradan sonra bu güzelliği tekrar yaşamaya başlayacağız. Mesafe ve güvenliğe de dikkat ederek iftarlarımızı, güzel manevi bir atmosferdeyaşayacağız inşallah.”

MAHALLELERDE İFTAR

Hergün bir mahallede düzenleyecekleri iftar sofrası geleneği de devam ettireceklerini bildiren Zolan, “Ramazanın güzelliğini yine birlikte yaşayacağız. Sokaklarda vatandaşlarımızla yan yana olacağımız iftarlarımızı düzenleyeceğiz. Bu güzelliği, mutluluğuinşallah hep beraber yaşayacağız” dedi.

KONGRE MERKEZİNDE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Ramazan ayının dolu dolu yaşanacağı programlar hazırlandığını ifade eden Zolan, “İftar ve teravih sonrası manevi atmosferi yaşamak için Kongre ve Kültür Merkezimizde her akşam güzel bir etkinlik olacak. Ülke bazında bilinen sanatçılarımız gelecek, yerel sanatçılarımız olacak. Orada birçok güzelliği inşallah birlikte yaşayacağız. Ramazanın ruhunu, manevi boyutunu inşallah derin bir şekilde yaşamış olacağız. Ayrıca her gün iftar öncesi Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle televizyon programı yapılacak. Denizli’ye ait bir televizyon iftar programı olsun istiyoruz. Bunun yanında veren elin alan eli görmemesi için yaptığımız çalışmada, Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda kolileri hazırladık. Bu gıda paketlerini şu anda dağıtmaya başladık. Yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğimiz gıda paketi desteğini ramazan ayında daha yoğun bir şekilde ulaştıracağız” diye konuştu.

ÖNLEMLER ALINDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ramazanda her konuda tedbir aldıklarını kaydeden Zolan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ramazan ayı atmosferinin, huzurunun, kardeşliğinin, dayanışmasının hissedilmesi için birçok çalışma yaptık. İnşallah vatandaşlarımızda bu ruhu hissedecektir. Denizli'ye ramazanın geldiği inşallah güçlü bir şekilde belli olacaktır ve bu ramazan herkesin hatıralarında, hafızasında yer alacaktır. Ben tüm vatandaşlarımızın ramazan-ı şerifini şimdiden tebrik ediyorum. Allah'ım sağlıklı sıhhatli güzel bir şekilde geçmesini nasip etsin. Bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat ve huzur temenni ediyorum.”