Havai fişek ve dilek fenerine yaz dönemi yasağı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Havai fişek ve dilek fenerine yaz...

Havai fişek ve dilek fenerine yaz dönemi yasağı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2018 Cuma - 16:51Güncelleme: 11 Mayıs 2018 Cuma - 16:51
Havai fişek ve dilek fenerine yaz dönemi yasağı

Denizli’de, komisyon kararıyla havai fişek ve dilek feneri satışlarına yasak getirildi. Yasak 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak.

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı. 2018 yangın sezonunda yapılacak olan çalışmaların ele alındığı toplantıya Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Baykal, İl Emniyet Müdürü Vekili Erdinç Gündüz, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, DSİ 212. Şube Müdürü Mehmet Hakan İlhan, Karayolları 27. Şube Şefi M. Sait Arıduman katıldı.

Vali Hasan Karahan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Alınacak tedbirlerle orman yangınında oluşabilecek kayıpları azaltmanın mümkün olduğunu düşünüyor, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu ile belli tedbirlerin geliştirilmesine çalışıyoruz. Bu toplantımızda olabildiği kadar orman yangınına sebep olabilecek konularda alınabilecek önlemleri ve orman yangını olduğunda neler yapmamız gerektiği konusunda bütün kurum ve kuruluşlara düşenleri değerlendireceğiz. Allah göstermesin ama oluşacak bir yangın durumunda da kimlerin ve nasıl müdahale edeceği, hangi kurum ve kuruluşların araç ve gereçlerinden nasıl faydalanılacağı konusunda da görev bölümü yapılması hususu bu toplantımızda karar altına alınacak” dedi.

1 HAZİRAN-31 EKİM ARASI UYGULANACAK YASAKLAR

Toplantıda, orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiğine işaret edilerek, 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri, havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ile kullanımının yasaklanmasına karar verildi. 1 Haziran'dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

ORMAN YANGINLARINDA RİSKLİ BÖLGE

Toplantıda, Denizli’nin yüzde 48’inin ormanla kaplı olduğu, 590 bin 989 hektar alan ile Türkiye ortalamasının üzerinde ormana sahip bulunduğu belirtilirken, ilin orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde yer aldığına dikkat çekildi.