Hastane binası yıkımı gecikti, Rektör Bağ özür diledi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hastane binası yıkımı gecikti, Rektör Bağ...

Hastane binası yıkımı gecikti, Rektör Bağ özür diledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mart 2019 Cumartesi - 11:50Güncelleme: 16 Mart 2019 Cumartesi - 11:50
Hastane binası yıkımı gecikti, Rektör Bağ özür diledi

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) eski hastane binasında 8 aydır bitirilemeyen yıkım çalışmasında yüklenici firmayla yollar ayrılırken, Rektör Hüseyin Bağ, gecikmeden dolayı mağduriyet yaşayanlardan özür diledi.

PAÜ’nün Doktorlar Caddesi’nde bulunan eski hastane binasının yıkımında yaşanan gecikme üzerine rektörlük harekete geçti. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, konuyla ilgili “Yıkımda son aşamaya gelindi. Bu süreçte mağdur olan esnafımızdan ve halkımızdan, gecikmeye sebep olan yüklenici firma adına özür dilemek istiyorum. Burayı kısa zamanda yaşanılabilir çok güzel bir ortam haline dönüştüreceğiz” açıklamasını yaptı.

4 AYLIK GECİKME OLDU

Binanın depreme dayanıksız olduğu için yıkıldığını ifade eden Bağ, “Biz bu kararı 2016 yılında aldık ama ihaleye çıkma süresi uzun zaman aldı. Sekiz aydır yıkım çalışmaları devam ediyor. İhaleyi alan yüklenici firma yıkım işlemini zamanında bitirmedi. Binanın yıkım çalışmalarında 4 aylık bir gecikme var, 2018 Kasım ayından beri binanın yıkım çalışmalarını bitirmelerini ve bitirmemeleri durumunda inşaatımızı terk etmeleri hususunda yüklenici firmaya defaatle uyarılarda bulunduk ve bu konuda kendileriyle yazışmalarımız oldu. En sonunda biz kendimiz üniversite olarak bu işi tamamlama kararı aldık. Son 6 gündür de burada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Son aşamaya geldik” dedi.

HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI

Binanın yıkım işlemini taahhüt ettiği sürede bitirmemesinden, yaşanılan gecikmeden ve bu nedenle çevreye verilen rahatsızlıktan dolayı yüklenici firmaya gerekli hukuki işlemlerin yapıldığını bildiren Bağ, sözlerine şunları ilave etti:

“Bu süreçte yüklenici firma gerekli tedbirleri almadığı için halkımıza ve çevreye rahatsızlık verdi. Çok şükür herhangi bir can kaybı olmadan, herhangi bir kaza vuku bulmadan inşallah kısa zamanda bu yıkım işlemini bitireceğiz. Bu süreçten huzursuz olan esnafımızdan ve halkımızdan helallik hem de firma adına özür dilemek istiyorum. Sonuçta iş bizim işimiz, Üniversite olarak da biz bunu bir can kaybı olmadan, bir kazaya sebebiyet vermeden süreci son noktaya getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu yıkım işlemi tamamlandığında halkımız ve esnafımız bir rahata kavuşacak. Hem halkımızı hem de bizi huzursuz eden bir durumdu. Burayı yaşanılabilir, çok güzel bir ortam haline dönüştüreceğiz.”