Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri törenle hizmete alındı – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri törenle...

Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri törenle hizmete alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 Salı - 09:52Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı - 09:52
Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri törenle hizmete alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezefendi ilçesine bağlı Gerzele Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri için açılış töreni düzenlendi. 500 yıllık bir gelenek olan Arık Hayrı yemeğinin de düzenlendiği törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Burada konuşan Zolan, sosyal tesis ve pazaryeri ile Arık Hayrının hayırlı olmasını diledi. Bugüne kadar Gerzele Mahallesi’nin birçok sorununu çözmek için gayret sarf ettiklerini söyleyen Zolan, bölgeye kazandırdıkları yeşil alan, alt ve üstyapı çalışmaları ile doğalgaz yatırımlarına değindi.

Tesisi hızlı biçimde tamamladıklarını dile getiren Zolan, “Uzun zamandan beri arzu ettiğimiz, sizlerin de talep ettiği sosyal tesis ve pazaryerimizin inşasına kısa süre önce başladık. Tesisin eksikliğinden dolayı gerçekten yağmurda, karda, sıcakta, soğukta birçok sıkıntılar yaşanıyordu. ‘Mahallemizin böyle bir imkanı olsun’ dedik ve hızlı bir şekilde tesisimizi tamamladık” ifadelerini kullandı.

Tesisin pazaryerinin yanında düğünlerde, mevlitlerde de hizmet vereceğini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu:

“Tesisimiz birçok fonksiyonda hizmetinizde olacak, ihtiyaçlarınızı karşılayacak. Bu tesisin yanında daha özel, daha güzel bir günümüzü kutluyoruz. Yüzlerce yıldır ecdadımızın yaptığı Arık Hayrı yemeği ile açılışımızı birleştirerek iki güzelliği bir araya getirdik. Tesisimiz hayırlı olsun, Arık Hayrımızı Allahım kabul ve makbul eylesin inşallah. Birlikte el ele, gönül gönüle daha güzel işler yapmayı da Allahım bizlere nasip etsin.”

Konuşmanın ardından Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri’nin açılışı ile Arık Hayrı dualarla yapıldı.