Fatih Mahallesi’ne spor ve eğitim alanları kazandırıldı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Fatih Mahallesi’ne spor ve eğitim alanları...

Fatih Mahallesi’ne spor ve eğitim alanları kazandırıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Haziran 2018 Pazartesi - 12:30Güncelleme: 4 Haziran 2018 Pazartesi - 12:30
Fatih Mahallesi’ne spor ve eğitim alanları kazandırıldı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Fatih Mahallesi’ne 45 bin metrekare spor alanı, 35 bin metrekare de eğitim alanı kazandırdıklarını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarı programı Fatih Mahallesi’ne taşındı. Fatih Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen iftara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Vali Hasan Karahan, AK Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, davetliler, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

İftara yemeğine katılanları tek tek selamlayan Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan, vatandaşların ramazanı ayını kutladı. Zolan, burada yaptığı konuşmada, Fatih Mahallesi ile aralarında özel bir bağ olduğunu ifade ederek, “2004 yılında başlayan hizmetlerimiz Fatih Kapalı Pazar Yeri’nin olduğu nokta… Burası eskiden inşaat malzemeleri satılan bir yerdi. Sayın Bakanımız 'Fatih Mahallesi'ne bir tane kapalı pazar yeri yapalım, altına da etüt merkezi olsun' dedi ve bu güzel devasa eser ortaya çıktı" diye konuştu.

FATİH MAHALLESİ'NE MÜJDE

Alt ve üst yapı başta olmak üzere Fatih Mahallesi'nde yaptıkları yatırımları anlatan Zolan, her geldiğinde mahalle sakinlerinin "çocuklarımızın top oynayacağı alan yok", "okul yapılacak alan yok", "yeşil alanımız yok" şeklinde talepleri olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bakanımızın yıllar önce yapmış olduğu hayali çok şükür bugün ete kemiğe büründürüyoruz. Biliyorsunuz daha önce bölgedeki konut ve imarla ilgili sorunları çözüme kavuşturduk. Bu noktada 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesinde artık barajın çevresinde bir çevre yolu ve mahallemizin yakınında 45 bin metrekare spor alanı ayırıyoruz, he türlü spor sahası yapılacak bir yer, mülkiyet sorun yok. 35 bin metrekare de eğitim alanı, içine 3 4 okul yapabilme imkanı olan arazi sağlıyoruz. Ben vermiş olduğu desteklerden dolayı, bu fikri ortaya atmasından dolayı, sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Ben size bunun müjdesini vereyim istedim."

“DENİZLİ HAK ETTİĞİNİ ALACAK' DEDİK VE ALDI”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, Fatih Mahallesi'nin aslanlarını asla unutmayacağını vurgulayarak, mahallenin başka bir güzel yer olduğunu ve kentin kaderini Fatih'in değiştirdiğini anlattı. Zeybekci, "Sizler 2004 yılında Denizli tercihinden, menfaatinden yana bulundunuz. Milletten yana tercihte bulundunuz. O gün 'Denizli vakti' dediniz. Vakit şu, bu parti değil, 'Denizli vakti' dediniz. Sizin tercihlerinizle bu eserler yapıldı ve kentin tarihi değişti. Biz sizin huzurunuza geldik, 'Denizli hak ettiğini alacak' dedik ve aldı. Denizli Ege'nin parlayan yıldızı oldu. Ondan sonra 'Denizli siyasetin de lider şehirlerinden birisi olacak' dedik ve oldu" diye konuştu.