Evden çıkmayın, virüs kapmayın, taşımayın, hasta olmayın! – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Evden çıkmayın, virüs kapmayın, taşımayın, hasta...

Evden çıkmayın, virüs kapmayın, taşımayın, hasta olmayın!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mart 2020 Salı - 12:00Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı - 12:00
Evden çıkmayın, virüs kapmayın, taşımayın, hasta olmayın!

Haftalardır “evde kal” çağrıları yapılıyor. Zorunlu olarak çıkıldığında da “sosyal mesafeyi koruyun” uyarılarında bulunuluyor. Ancak ne evde kalma çağrısına ne de sosyal mesafeye uyma konusunda beklenen titizlik gösterilmiyor.

Coronavirüs, dün itibariyle ülkemizde 168 can aldı ve vaka sayısı 10 bin 827’ye ulaştı. Günlük kayıplar artık 10’lu rakamlarla açıklanır oldu ve dün 37 kişi daha hayatını kaybetti. Öldürücü virüsün yarattığı sonuçların giderek ağırlaşmasının en önemli nedeni hiç şüphesiz bilim insanlarının “mücadele için en etkin yöntem evde kalmak” uyarılarına uyulmaması.

HAFTA SONU ÜMİT VERDİ, YENİ HAFTA HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Araç traiği belki normal günlerdeki kadar değil ama yine azımsanmayacak düzeyde. Hafta sonuna bakıp “evde kalıyoruz” dedirken görüntüler, yeni haftanın başlamasıyla birlikte yine bildiğimiz manzaraya dönüştü. Caddelerde yürüyenler, parklara gelenler, çocuğuyla sokağa çıkanlar, bir kesimin hala coronavirüs belasını ciddiye almadığının kanıtı gibiydi.

BANKALAR VE ATM’LERDE KUYRUK

En kalabalık yerler ise banka şubeleri ve ATM’lerin önü oldu. Kimi para çekmek, kimi ödemeler için işlem yapmak için kuyruğa girdi. Ne var ki o kuyrukta bulunanların birçoğu sosyal mesafe kuralına uymadı.