Esnaftan ‘hibe desteği bir nebze olsun bizi rahatlatacaktır’ değerlendirmesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Esnaftan ‘hibe desteği bir nebze olsun...

Esnaftan ‘hibe desteği bir nebze olsun bizi rahatlatacaktır’ değerlendirmesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2021 Pazartesi - 10:59Güncelleme: 7 Haziran 2021 Pazartesi - 11:05
Esnaftan ‘hibe desteği bir nebze olsun bizi rahatlatacaktır’ değerlendirmesi

Coronavirüs salgınından etkilenen esnafa yönelik hibe desteği ile içme suyu ücretlerinde ticari işletmelere yüzde 90 oranındaki indirim desteklerini değerlendiren esnaf, 1.500 TL destek için teşekkür ediyoruz. Bir nebze de olsa bizi rahatlatacaktır" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin coronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan 10 bin esnafa 1.500'er TL hibe desteği ile kent genelindeki tüm ticari işletmelerin içme suyu ve atık su ücretlerinde yüzde 90 oranında indirim uygulaması birçok esnaf tarafından olumlu karşılandı.

 

“BİR NEBZE BİZİ RAHATLATACAKTIR”

10 yıllık esnaf olduğunu dile getiren pide salonu işletmecisi Kenan Zeybek, “Bizim için küçük bir meblağ ama olsun yine de pazar parası, elektrik parası gibi bir derdimizi karşılayacak. Çok teşekkür ederiz. Destekleri kapsayan arkadaşlarımız da başvursunlar. Bu bizim için bir fırsat. Esnaf olarak elimizden tutulması çok güzel. Allah razı olsun" dedi. Kantin işletmecisi Yücel Aydın ise, “Denizli Büyükşehir Belediyesinin bizim gibi zor durumdaki esnafa yönelik yapmış olduğu 1.500 TL destek için teşekkür ediyoruz. Bir nebze de olsa bizi rahatlatacaktır" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER

Hibe desteğine başvuru yaptığını belirten pide salonu işletmecisi Ahmet Eker Tefenlioğlu, kahvehane işletmecisi Ramazan Seren ve Mithat Yıldız ,yardımlardan memnuniyet duyduklarını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

ÖDEMELER DEVAM EDİYOR

Öte yandan Denizli'nin 19 ilçesinden gelen başvurular www.denizli.bel.tr'den yapılırken, müracaatı onaylanan esnafa 1.500'er TL'lik destek ödemeleri sürdüğü belirtildi. Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafına yapılan 1.500'er TL'lik desteğin, müracaatların onaylanmasının ardından banka hesaplarına aktarıldığı kaydedildi. Karşılıksız hibe desteğinin yanında kent genelindeki tüm esnaf ve ticari işletmelerin Haziran- Temmuz- Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirime gidildiği hatırlatıldı.