El emekleri büyüledi – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. El emekleri büyüledi

El emekleri büyüledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2017 Cumartesi - 12:23Güncelleme: 13 Mayıs 2017 Cumartesi - 12:23
El emekleri büyüledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarına katılan 770 kursiyerin hazırladığı 2 bin 700 eser açılan sergi ile beğeniye sunuldu. Sergide yer alan el emeği göz nuru işler, davetlileri büyüleyen bir atmosfere sürükledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerler, çalışmalarını açtıkları sergide beğeniye sundu. Geleneksel Türk el sanatları çalışmalarının yoğun olarak yer aldığı “Geçmişin Altın İzleri” isimli karma sergide, 770 kursiyerin 2 bin 700 eseri yer aldı.

Valilik karşısındaki eski Sümerbank binasındaki serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

7 KURSİYERDEN 770’E

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, serginin geçmişteki güzellikleri geleceğe taşıma adına anlam taşıdığını belirterek, “Ben hepinize, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor, geçmişteki değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. 7 kursiyerle başladığımız o yürüyüşte bugün 770 kursiyere ulaştık. Restore ettiğimiz geçmişten bize miras kalan tarihi binalarımızda kurslarımızı birçok eğitmenimizle sürdürüyoruz” dedi.

"HEDEFLERİMİZE HEP BİRLİKTE ULAŞIYORUZ"

Sergide sanat ruhuyla ortaya çıkan eserlerin yer aldığını kaydeden Zolan, “Bunlar sizlerin zevkini, hayalini, becerisini ortaya çıkaran eserler. İnşallah bundan sonra da bizler sizlerin kabiliyetlerinizi ortaya çıkarma ve boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirebilme adına ne yapmamız gerekiyorsa kapımızı sonuna kadar açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Ben şunu net olarak söylüyorum. Hanım kardeşlerimizle çıktığımız yolun her zaman sonu başarıya ulaşıyor. Hedeflerimize hep birlikte ulaşıyoruz. Özellikle tüm hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasının ardından serginin açılışı yaptı. El emeği göz nuru 2 bin 700 eserin yer aldığı stantları tek tek gezerek yapılan eserler hakkında bilgi alan Zolan, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi 26 Mayıs'a kadar açık kalacak.