Egemenliğin millete geçtiği gün kutlu olsun – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Egemenliğin millete geçtiği gün kutlu olsun

Egemenliğin millete geçtiği gün kutlu olsun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Nisan 2021 Perşembe - 22:40Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma - 02:55
Egemenliğin millete geçtiği gün kutlu olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl pandemi kararları nedeniyle alanlarda törenler yapılarak kutlanamıyor. Ancak, 101 yıllık heyecanla, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiğini günü kalplerimizde coşku seliyle kutluyoruz.

Bu arada, Denizli protokolü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı. İşte o mesajlar:

ATİK: TÜM ÇOCUKLARIMIZI SEVGİYLE KUCAKLIYORUM

Vali Ali Fuat Atik, 23 Nisan mesajında, “Ulusal egemenliktir bir millete hayat ışığı olan, geçmişi onurlandırıp geleceğe taht kuran, Türk milletinin kendi geleceğini belirleyip milli egemenliğin milletimizin iradesine bırakıldığı ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığını bütün dünyaya duyurduğu, tarihimizde önemli dönüm noktalarından birinin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”mızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ortak bir gaye doğrultusunda bir araya gelen milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak, Kurtuluş Savaşı’nın koordinesini Anadolu’nun kalbi olan Ankara’da, milletin meclisinde hızlı ve yerinde kararlarla gerçekleştirmiştir. Böylece Büyük Zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmış, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek milli iradenin hakimiyetini ilan etmiştir. Cumhuriyetin kurulması ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen meclisimiz, yasama, denetim ve temsil işlevini de üstelenerek köklü devlet geleneğinden aldığı güçle; başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın daha müreffeh bir ülkede yaşayabilmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın böyle önemli bir tarihe atfedilmesi; gelecek nesillerimize verilen önemin bir emaresidir. Bugün bizlere düşen görev de hangi ahval ve şartta olursa olsun birlik ve beraberlik içinde mücadeleden vazgeçmeyerek çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak eşsiz mirasımız olan cennet vatanımız için çalışmaya devam etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerleaziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; başta meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

KARACA: 23 NİSAN CUMHURİYETİMİZİN İLK ADIMIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevinin bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımak olduğunu vurguladı. Karaca, şunları kaydetti:

“Bu görev 101 yıldır milletin vekilleriyle yerine getirilmektedir. Tek kişilik saray iktidarının ucube rejiminde parlamento iradesini yok sayma anlayışındaki tek adam karşısında güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşaa etmek için mücadeleci ruhumuz ve azmimizle çalışmaya devam edeceğiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına dair söylediği gibi: ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’

Emperyalist güçlerin işgali altındaki Anadolu’da 23 Nisan 1920 tarihi, ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ilk adımıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla atılan bu adım, ulusal egemenliğimize sahip çıkacak ve gelecek nesillere taşıyacak çocuklarımıza armağan edilmiştir.
Cumhuriyetimize ve çocuklarımıza duyduğumuz inançla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi açan 101 yıl önceki ruhla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun diyor, egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.”

ZOLAN: ÇOCUKLAR, AYDINLIK YARINLARIMIZDIR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun simgesi olduğunu belirtti. Zolan, "23 Nisan 1920'de milletimizin iradesi ile açılan Gazi Meclisimiz, her zaman cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük güvencesi olmuştur. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza hediye etmesi ise cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması adına atılan önemli bir mirastır" ifadelerini kullandı.

Çocuklara da seslenen Zolan, "Sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Dünün çocukları bizler, bugün ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz. Sizler de bugünün çocukları olarak yarınlarda al bayrağımızın sonsuza dek dalgalanmasını sağlayacaksınız. Sizlerle beraber daha ileri ve modern bir Denizli ve Türkiye’yi yarınlara ulaştırmak adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle bayramımızı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, milli mücadelemizin tüm kahramanları ve TBMM'yi kuran ecdadımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

KUTLUHAN: 23 NİSAN YENİ BİR DEVLETİN DE İLK ADIMIDIR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “23 Nisan yeni bir devletin de ilk adımıdır” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“TBMM’nin açılması; aziz Milletimiz için, kurtuluş mücadelemizin mihenk taşı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizin kendisinde olduğu yeni bir devletin ise ilk adımıdır. Nice şanlı zaferler kazanmış olan kahraman ecdadımızın, cennet vatanımızın her karış toprağında, istiklal uğruna verdiği kutlu mücadelesinin ardındanaçılan Gazi Meclisimiz, geçmişten günümüze hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; coşkumuzu, gururumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocukları ile paylaştığımız; tüm dünya ile dostluk, kardeşlik, barış mesajlarını dile getirdiğimiz milletlerarası etkileşimi yeni nesiller üzerinden güçlendiren bir bayramdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın umudu, güçlü Türkiye hedefimizin mimarı olacak çocuklarımıza olan inancını her fırsatta ifade etmiş, tüm dünyada barış, kardeşlik, dostluk ve hoşgörü duygularının tüm dünya çocuklarının el ele vermesi ile mümkün olabileceğine inanmıştır. Öyle ki bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına ve gençlerine dair güvenini, umudunu göstermiştir.”

İLHAN: ÇOCUK İŞÇİ, ÇOCUK GELİN KANAYANYARALARIMIZ

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte yeni bir devletin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, milli tarihimizin dönüm noktalarından birisi olduğuna işaret etti. İlhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı gururla, coşkuyla ve aynı heyecanla her yıl kutlamaya devam ediyoruz. Ancak, ne yazık ki çocuklarımız zaman zaman çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk kurban gibi kanayan yaralarımız olmaktadır. Çocuk hakları ile ilgili yasa çalışmaları çocuğun yararı gözetilerek yapılsa da uygulamada yetersiz kalmakta; kanayan yaralarımızı durduramamaktadır. Hiç yoktan sebeplerle yitirdiğimiz, mağduriyetler, istismarlar, hak ihlalleri yaşattığımız çocuklarımızı maalesef koruyamıyoruz. Suça sürüklenen çocuklarımıza her gün bir yenisini ekliyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu 23 Nisan’da da dileğimiz tüm çocuklarımızın bütün acılarına, yaşanmışlıklarına inat doya doya gülmeleri, mutlu olmaları ve bayram coşkusunu hissederek çocukça yaşamalarıdır. Ulu Önder Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, değerlerine sahip çıkan,Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında,vatanını, milletini seven,görev ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesi bizlerin görevidir. Yarınlarımıza güvenle bakabilmek için çocuklarımızın yaralarını sarmalı, başlarını koyacakları omuz ve sağlıklı bireyler olmaları için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Çocuklarımızın ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bayramımızın ülkemize ve çocuklarımıza güzel ve sağlıklı günler getirmesi dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

DOĞAN: COŞKUYLA KUTLAYACAĞIMIZ NİCE 23 NİSAN’LARA

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yılını büyük bir onur ve gurur ile kutladığımızı kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara olan sevgisinin karşılığı olarak bu anlamlı günü bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. Böylesine özel ve önemli bir günü tüm Türkiye’de büyük coşku, heyecan ve mutluluk içerisinde kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da salgın sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda evlerimizde kutlayacağız. Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. Yıl dönümünde Merkezefendi Belediyesi olarak, bu büyük bayramın coşkusunu mahallelerimize, sokaklarımıza taşıyacağız. Hemşehrilerimiz balkonlarını, pencerelerini bayraklarla, atamızın resimleri ile süsleyecek ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere yaraşır şekilde kutlayacağız. Bu duygu ve düşünceler ile ulusal egemenliğin 101’inci yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sağlık dolu bir dünya diliyorum. Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisan’lara…”

ÖRKİ: ZAFER DEMOKRASİYLE TAÇLANDI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çok büyük bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bu savaş ülkemizi parçalamayı, Türkleri ilelebet yok etmeye çalışanlara karşı verilmiş ve zaferle sonuçlanmış bir mücadele idi. O savaşın sonucunda elde edilen zafer demokrasiyle taçlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştu. 23 Nisan, sadece bir bina açılışı değil, 101 yıl önce Türk’ün milli, onurlu duruşu geleceğe daha sağlam ve emin adımlarla yürüyüşünü ispat eden bir gündü. O gün ülkemizde demokrasi adına bir meşale ateşlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak, o günü çocuklara bayram olarak armağan etti. O gün bugündür dünyanın dört bir yanında her 23 Nisan’da bütün dünya çocukları sevgiyle, coşkuyla, heyecanla, neşeyle bu güzel günü kutluyor. Bugün koronavirüs nedeniyle eskisi gibi bir arada olamasak da yine aynı coşku, aynı heyecan ve aynı umutla 23 Nisanımızı kutluyoruz. Bizler, bize emanet edilen bu güzel vatanı, bize emanet edilen bu anlı şanlı bayrağın göklerde ilelebet payidar kalması ve dalgalanması için mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizleri bugüne getiren, bizleri biz yapan birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için gayret eden, bu uğurda mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

GÜNGÖR: 23 NİSAN ÖZEL BİR BAYRAMDIR

Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir” diyen Güngör, şöyle devam etti:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle yâd ediyorum.”

ÇAVUŞOĞLU: ATATÜRK VE İLKELERİNDEN FERAGAT ETMEYECEĞİZ

Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AKP kongrelerinde ve şeyh cenazelerinde unutulan pandemi kurallarının milli bayramlarda hatırlanmasının manidar olduğunu söyledi.Çavuşoğlu, 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 101 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 29 Ekim 2023'de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır. Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin 101. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmakta, AKP kongrelerinde ve şeyh cenazelerinde görmezden gelinen pandemi yasakları milli bayramlarda karşımıza çıkmaktadır. 23 Nisan öncesinde Nutuk'u yasaklı kitaplar listesine almak isteyeler, karanlığın ve gericiliğin 20 yılda edindiği mevziden güç alıyor. Bu vatan hainliğini unutmayacak, Atatürk ve ilkelerinden bir an olsun feragat etmeyeceğiz. Atatürk'ü unutturmaya asla izin vermeyeceğiz. 2017 yılında yapılan referandumla gerçekleştirilen anayasa değişikleri ile demokrasinin en temel ilkesi olan çoğulculuktan maalesef uzaklaşıldı. Bugün bir kişinin iki dudağına sıkıştırılmış bir egemenlik söz konusu. Türk ulusu kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle yeniden parlamenter sistemi en güçlü şekilde inşa edecek, karşı devrimin filiz vermesine asla izin vermeyecektir. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, evlerimizde kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.”

ERDOĞAN: BÜYÜK MİRASA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklamasında, “Milletimizin çocuk yaşta bir nesille tüm dünyaya örnek olan egemenlik mücadelesini bitmek tükenmek bilmeyen azmiyle büyütüp Cumhuriyet yaparken ki bağımsızlık sevdası, daha büyük ve güçlü bir Türkiye için yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” diyerek, şunları kaydetti:

“23 Nisan, Türk Milleti’nin yeniden topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş destanının vücut bulmuş halidir. TBMM de milli irademizi yansıtan en önemli güçtür. 23 Nisan 1920’de, milletimizin bağımsızlığına bağlılığı tüm dünyaya ilan edilmiş olmakla kalmadı. Aynı zamanda yeni bir devlet olmanın da temeli atıldı. Açılış sonrasında hızlı karar alma mekanizmasının devreye girmesiyle, TBMM kurtuluş mücadelesinin en önemli etkenlerinden biri oldu ve bir millet yeniden hayat buldu. Bizler, meclisimizin bu yönünü hiçbir zaman unutmayacak, her koşulda demokrasimizin ve ekonomimizin gelişmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu büyük mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, bu uğurda can verip şehit olmuş yüreklere gömülmüşlere Allah’tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Vatanı uğruna canını ortaya koymuş gazilerimiz ile ailelerine de şükranlarımızı sunuyorum. Halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

ŞEVİK: 23 NİSAN BAĞIMSIZLIK VE GURUR GÜNÜMÜZ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini bu şanlı günün, Türk ulusunun bağımsızlık ve gurur günü olduğunu belirtti. Şevik, şöyle devam etti:

“23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir. Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

ÖZBAŞ: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu tarihi günün çocuklara bayram olarak armağan edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Atalarımızdan bizlere miras kalan ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde icra etmeye devam ediyoruz. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacağı için ülkemizin gelecekteki yönünü onların oluşturacağının farkındayız. Bu yüzden çocuklarımızı geleceğe iyi hazırladığımız takdirde ülkemizin geleceğine de katkı sağlayacağımızın bilincindeyiz. Çocuklarımızın eğitim, kültür, spor, sanat dallarında kendilerini geliştirmeleri için hizmetlerimizi geliştiriyor, yeni projeler üretiyoruz. Sarayköy Belediyesi olarak çocuklarımızın araştıran, öğrenen, sorgulayan ve yeniliğe açık bireyler olması için yararlı ve faydalı olabilecek çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler geleceğimizin ışığı, ülkemize nefes olacak fidanlarsınız. Kendinizi geliştirin, eğitin; pes etmeyi hayatınızdan çıkarın. Pusulanız her zaman hayalinizdeki hedefi göstersin. Ki hayalinize ulaşmak için mücadele edin. Yenilikçi olun; araştırın, öğrenin. Bizler sizleri geleceğe hazırlamak için çalışmaya hep devam edeceğiz. Hayallerinize ulaşma çabanızda gelecek ile aranızda güzel köprüler kurmak için hep yanınızda olacağız.”