Durakta konuşulanı hak arayışına dönüştüren Denizlili öğrenci – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Durakta konuşulanı hak arayışına dönüştüren Denizlili...

Durakta konuşulanı hak arayışına dönüştüren Denizlili öğrenci

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Aralık 2019 Perşembe - 14:35Güncelleme: 26 Aralık 2019 Perşembe - 14:35
Durakta konuşulanı hak arayışına dönüştüren Denizlili öğrenci

Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma hizmetiyle ilgili yaptığı güzergah değişikliği ve otobüs saatleri düzenlemesinin yarattığı problemi Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) taşıyıp, yaşadığı sorunun çözümünü sağlayan 12 yaşındaki Ece Coşkun, bunu ikinci kez yaptığını, yeni sıkıntılar yaşaması durumunda tekrar başvuruda bulunacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, otobüslerin hat numaraları ve güzergahlarının değişmesiyle yaşadığı sorunu KDK’ya taşımakla gündeme gelen Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ece Coşkun, bugün kurumun başkanı Şeref Malkoç’un düzenlediği basın toplantısına katıldı. Coşkun, yaptığı girişimle sorunların kahvede, evde, sokakta konuşulması yerine çözümü konusunda girişimde bulunulmasının önemine dikkat çektiğini söyledi.

KDK’YI 5’İNCİ SINIFTA ÖĞRENDİ

KDK’yı 5. sınıfta sosyal bilgiler ders kitabında okuduğunu ve oradaki anlatımın dikkatini çektiğini ifade eden Coşkun, “O zaman kardeşimle ilgili başvuru yapmıştım. O zaman da ablamın gidip geldiği güzergahta tek otobüs geçiyordu ve seferler yarım saatte bir yapılıyor, bu da okula geç kalmasına sebep oluyordu. Bu başvuru sonucu otobüs sayısı ve seferler 15 dakikada bir olmak üzere artırıldı. Bu geri dönüş olmasaydı ikinci defa başvuru yapmazdım. Sorunların çözümü için hizmet veren güzel bir kurum. Sorunlar yaşamamam durumunda çözümü için tekrar başvuru yaparım” dedi.

“UZAYAN SÜREDEN RAHATSIZ OLDUM”

Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma hizmetiyle ilgili son yapılan düzenlemenin kendisi için sıkıntı yarattığını dile getiren Ece Coşkun, “Ağustos ayında otobüs hatları ve saatlerinin değişmesi üzerine Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdum. Sürenin uzamasından çok rahatsız oldum. Durakta otobüs beklerken konuşulan tek konu bu oluyordu. Yaşadığım sorunun çözümü için KDK’ya başvuru yaptım. 2-3 hafta önce mektup geldi. Mektupta sorunun çözümlendiği belirtiliyordu. Güzergahtaki otobüs sayısı artırıldı, saatleri yeniden düzenlendi. Otobüslerle ulaşım bir nebze daha rahatladı” diye konuştu.