Doğa fotoğrafçısı, temizlik yaparken fotoğraf çekmeyi unuttu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Doğa fotoğrafçısı, temizlik yaparken fotoğraf çekmeyi...

Doğa fotoğrafçısı, temizlik yaparken fotoğraf çekmeyi unuttu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2018 Pazartesi - 20:35Güncelleme: 2 Temmuz 2018 Pazartesi - 20:35
Doğa fotoğrafçısı, temizlik yaparken fotoğraf çekmeyi unuttu

Kaynaklar giderek azalıyor ama eldekini de korumak için ne özen gösteriyoruz ne de o yönde bir çaba harcıyoruz. Örnek mi? İşte Beyağaç’ta bir su kaynağı ve içinden çıkan atıklar. Onları çıkarmak için dereye dalan fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça, temizlik yaparken fotoğraf çekmeyi unuttu.

Denizli’yi adım adım gezen, doğal güzellikleri Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu ile çıkılan gezilerle geniş kitlelere aktaran fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça, bu kez güzellik yerine maalesef çirkin bir görüntüyü paylaşmak zorunda kaldı.

Beyağaç’ta bir dereye giren ve karşılaştığı manzara karşısında isyan eden Akakça, tepkisini “Güzellikler hep güzel kalsa, doğa hep bulduğumuz gibi temiz bırakılsa, insan olduğumuzdan hiç utanmasak. Düne kadar var olan değerlerimizi tekrar bulabilsek. Kısaca insan olmayı becerebilsek... Yaz aylarında deniz, kum, güneş yerine köyümün derelerinde yüzüp, suyundan içip balık avlamayı yeğledim. Farkında olsun insanlar istedim. Ama gerçek hayaller gibi olmuyor. Bu kez o güzel yerlerde insanların pisliğini temizledim. Bu kez utandım, bu kez ‘keşke’ dedim, keşke! İnsanlık neyi gerektiriyor dersiniz?” ifadeleriyle dile getirdi.

Akakça’nın sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf ve dile getirdiği tepki ifadeleri yoğun destek aldı. İşte destek ifadelerinin yer aldığı o paylaşımlar: