Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan teravih namazı açıklaması – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan teravih namazı...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan teravih namazı açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2020 Perşembe - 09:04Güncelleme: 9 Nisan 2020 Perşembe - 09:06
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan teravih namazı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, coronavirüs önlemleri kapsamında camilerde ramazan ayında teravih namazı kılınmayacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, özel bir televizyonda yayınlanan programda, yeni tip coronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Coronavirüs ile mücadele sürecinde ailelerin evlerini mescide dönüştürmesi çağrısında bulunan Erbaş, şunları kaydetti:

"Camilerde cemaatle namaza verilen ara ramazan ayında da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacak. Bu süreçte evlerimizi mescit haline getirelim. İbadetlerimize riayet edelim. Evlerimizde eşimiz ve çocuklarımızla teravihlerimizi kılalım. Evde yaşayanlar içerisinden bir karantina yoksa namazlarımızı cemaatle kılalım."

Erbaş, İslam inancına göre, deprem, yangın, sel ve salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin hükmen şehit olarak kabul edildiğini sözlerine ekledi.

ANADOLU AJANSI