Dikkat! Çamur yağabilir – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Dikkat! Çamur yağabilir

Dikkat! Çamur yağabilir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2019 Cuma - 19:30Güncelleme: 25 Ocak 2019 Cuma - 19:48
Dikkat! Çamur yağabilir

Meteoroloji’den bölgemiz için uyarı üstüne uyarı geliyor. Önce sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarı yapan Meteoroloji’den şimdi de “çamur yağabilir” uyarısı geldi.

Meteoroloji’nin son uyarısında, “Yapılan son değerlendirmelere göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının güneybatılı akışlarla birlikte bu akşam saatlerinden itibaren ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi beklemektedir. Toz taşınımının yarın (cumartesi) akşam saatlerine kadar başta güneybatı kıyılarımız olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de yer yer etkili olacağı tahmin edilmektedir. Toz taşınımı sebebiyle, bu bölgelerde gerçekleşecek yağışların yer yer çamur şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, gece saatlerinden itibaren Denizli Antalya ve Isparta'nın güneyinde görülecek sağanak yağışın kuvvetli (21-50 kg/metrekare), yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olabileceği ifade edildi.

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel ve su baskınları yaşanabileceği, ulaşımda aksamalar görülebileceği belirtilerek, dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENTİSİ

Öte yandan Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de, güney yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiği, saatteki hızının 50 ile 80 kilometre arasında değişeceği, yer yer 90 kilometreye kadar çıkabileceği belirtildi.

Kuvvetli rüzgarın çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.