Dikkat! Bu geceden itibaren bunları yapmak yasak – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Dikkat! Bu geceden itibaren bunları yapmak...

Dikkat! Bu geceden itibaren bunları yapmak yasak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2020 Cuma - 19:39Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma - 20:38
Dikkat! Bu geceden itibaren bunları yapmak yasak

İçişleri Bakanlığı, coronavirüs önlemleri kapsamında bu geceden itibaren yeni yasaklar getirdi. Yasakları genişletme konusunda da valilere yetki verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu geceden itibaren cumartesi, pazar mesire alanları ören yerleri ormanlar piknik alanları sahil kenarları yürümek koşmak spor yapmak dahil olmak üzere balık tutmak dahil olmak üzere yasaklıyoruz. Tüm Türkiye’de bu geceden itibaren geçerli” açıklamasını yaptı.

YASAKLARI GENİŞLETME KONUSUNDA VALİLERE YETKİ

Bakan Soylu, “Pazartesiden itibaren ilgili valiler isterlerse kendilerine bu yasağı yayabilecekler. Cumartesi pazar özellikle yasaklanacak. Komşu ülkelerden bir tanesi ikinci yükselişini bu tip bir tatil beldesi etrafından oluşan süreçte hafta sonu gitmesinden kaynaklı yayılmadan dolayı uyarıyorlar” dedi.

OTOBÜSLE SEYAHATE KISITLAMA

Otobüsle seyahat konusuna da değinen Soyla, “Bu akşam bir tedbir daha getireceğiz. Tüm seyahatleri, otobüs seyahatlerini tamamen kısıtlıyoruz. İznin dışında otobüs seyahatlerini kısıtlamak için çalışıyoruz. Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleriyle ilgili izne bağlı olmadan, mücbir sebep olmadan, emniyet jandarma olacak, zorunlu sebep olmadan sefer yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

İHA