DESKİ 13 mahallenin ihtiyacını karşılayacak su kaynağı buldu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. DESKİ 13 mahallenin ihtiyacını karşılayacak su...

DESKİ 13 mahallenin ihtiyacını karşılayacak su kaynağı buldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Kasım 2023 Cumartesi - 10:15Güncelleme: 18 Kasım 2023 Cumartesi - 12:16
DESKİ 13 mahallenin ihtiyacını karşılayacak su kaynağı buldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Çal, Çivril ve Baklan ilçelerine bağlı 13 mahallenin ihtiyacını karşılayacak su kaynağı buldu.

DESKİ, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelindeki sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi de Çal ilçesine bağlı Gelinören Mahallesi’nde gerçekleştirilerek, iki ayrı noktada açılan sondaj kuyusundan saniyede 60 litre su sağlayacak kaynağa ulaşıldı.

Bu kaynaktan Çal, Çivril ve Baklan ilçelerine bağlı Çıtak, Kıralan, Hadim, Konak, İcikli, Beyelli, Kavaklar, Dayılar, Gelinören, Süller, Kocaköy, Şapçılar veAşağıseyit mahallelerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Bu arada, kaynağın 13 mahalleyi besleyen Süller Mahallesi’ndeki 2 bin m³ içme suyu deposuna bağlanması için 7 bin 650 metrelik isale hattında çalışma yapılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Su hayattır. Susuz bir yaşamın sürmesi mümkün değil. Suyumuzun her bir damlasını koruyarak gelecek nesillere ulaştırmak için altyapı yatırımlarımızı yapmaya, özellikle kayıp kaçak oranlarımızı düşürmeye devam edeceğiz. Sabır ve desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, yeni projemizin Çal ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.