Ercan, bir kez daha “Denizli” dedi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ercan, bir kez daha “Denizli” dedi

Ercan, bir kez daha “Denizli” dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Haziran 2020 Pazar - 23:18Güncelleme: 28 Haziran 2020 Pazar - 23:20
Ercan, bir kez daha “Denizli” dedi

Deprem çalışmaları ve bu alanda yaptığı net yorumlarla tanınan Prof Dr Övgün Ahmet Ercan, Marmaris’teki 5.4’lük depremin ardından bir kez daha Denizli’ye dikkat çekti. Ünlü deprem uzmanı, hem Büyük Menderes çukuru hem Güney Ege dalma batma kuşağının Denizli için oluşturduğu risklere dikkat çekti.

Bu akşam saat 20.43’te merkez üssü Marmaris’in Osmaniye Mahallesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından “Denizli’ye de etkiler mi?” soruları yeniden gündeme gelirken, beklenen yanıtı Prof Dr. Övgün Ahmet Ercan verdi. Marmaris depremini yorumlayan Prof. Ercan, şunları söyledi:

“BÖLGE ÇOK HAREKETLİ”

“Güney Ege dalma batma kuşağının doğu kanadı, yani Adriyatik’den Mora ve Girit’e olan bölge son 4-5 yıldır çok etkili. Son 6-7 aydır Girit’in olduğu yerde depremler odaklandıktan sonra batıya kayma eğilimi göstermeye başladı. Daha önce depremin Anadolu’ya yaklaştığını belirtmiştim. Marmaris depremi bunlardan bir tanesidir ve dalma batma kuşağı üzerinde bir depremdir. Bunun ardından daha büyük bir deprem gelip gelmeyeceği belli değildir. Ben bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Arkasından daha büyük bir deprem şaşırtıcı olur.

“ 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME GEBE, ÇEKİNCELİ BÖLGE”

Bölgedeki depremler sürecektir. Girit-Rodos, Rodos-Marmaris, Fethiye, Kaş dolyaların deprem çekincesi yüksektir. Çameli, buradan Burdur, Göller bölgesi ve Afyon’a kadar giden bölge bana göre çekinceli. Depremler 2022’ye kadar sürecek. Anadolu 7 büyüklüğünde bir depreme gebe. Anadolu 6.8 ile 7.2 arasında deprem üretmeye gebedir, gergindir.

Korkmaya gerek yok. Sağlam evde oturun. Batı Anadolu’da Büyük Menderes çukurunun olduğu kesim, yani Denizli’den başlayıp Kuşadası ve oradan Sisam’ın kuzeyine kadar olan kesim bana göre deprem çekinceSİ olan yerdir. Bunun yanı sıra Gediz çukuru, Bakırçay, Kütahya’nın bulunduğu kesimler, Simav deprem cekincesi olan yerlerdir.”