Deprem bölgesinde mutfak kuruldu, kazanlar kaynadı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Deprem bölgesinde mutfak kuruldu, kazanlar kaynadı

Deprem bölgesinde mutfak kuruldu, kazanlar kaynadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2019 Çarşamba - 20:07Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba - 20:07
Deprem bölgesinde mutfak kuruldu, kazanlar kaynadı

Acıpayam’da bu sabah meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken, vatandaşların beslenme ihtiyacı da Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu mutfakta hazırlanan yemeklerle karşılanıyor.

Vali Hasan Karahan, saat 09.34’de meydana gelen ve merkez üssü Yeniköy Mahallesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından Acıpayam’a giderek, afetzedeleri ziyaret etti, yapılan çalışmaları denetledi, yetkililerden bilgi aldı.

Karahan, deprem dolayısıyla vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. İncelemelerin ardından, kurum müdürlerine mağduriyet yaşanmaması için depremden etkilenen yerlerde vatandaşların sorunlarının bir an önce çözümlenmesi konusunda talimatlar verdi.

Sıcak yemek ve çadır konusunda da gerekenin yapıldığını bildiren Karahan, “Özellikle kırsaldaki eski, kerpiç ve oturulmayan evlerde hasar daha fazla. Ama normal beton evlerde sıkıntı yok. Dolayısı ile can kaybı da yok. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor, talepler üzerine yapılmaya devam edecek. İlk planda bugün sıcak yemek ve çadır temin edilecek. Çünkü vatandaşların birçoğu korkudan evlerine giremiyor. Artçılar devam ediyor. Dolayısı ile bu geceyi sakin bir şekilde atlatıp yarın daha soğukkanlı bir şekilde hasar tespitlerini bir kez daha gözden geçirerek inşallah toparlayacağız. Bugünkü ilk amacımız olan çadır ve sıcak yemek konusunu çözdük. Herkes çadırlardan faydalanacak. Deprem bölgesinde AFAD Müdürlüğünce 240 adet çadır kuruldu ve bir tır çadır da kurulmak üzere hazır bulunuyor. Bunun yanında Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımızın gıda ihtiyacını karşılamak üzere bin 500 kişilik sıcak yemek, Denizli Büyükşehir Belediyesince de pilav dağıtılacak çadırlar hazırlanmıştır” açıklamasını yaptı.