Şen: Kent Müzesi ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Şen: Kent Müzesi ortak yaşam kültürünü...

Şen: Kent Müzesi ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2021 Cuma - 14:47Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma - 14:47
Şen: Kent Müzesi ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, eski Endüstri Meslek Lisesinin taş atölye binalarında hayata geçirilecek Kent Müzesi projesinin ortak yaşam kültürünü güçlendireceğini vurguladı.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Kent Müzesi’nin kültür ve turizm faaliyetleri özelinde Denizli’ye çok değer katacağını, projenin nihayet gerçekleştirilebilecek olmasından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Endüstri Meslek Lisesi Taş Atölyelerinin  gelecek nesillere taşınması  için emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara DENTUROD  adına teşekkür ettiklerini belirtti.

Kent Müzesi’nin uzun yıllardır konuşulduğunu anımsatan Şen, “Geçmişten bugüne kentimizin izlerini, hafızasını sergileyip gelecek nesiller ile paylaşabileceğimiz mirasımızı, kurulacak Kent Müzesi’nde sergileyebilmek, şehrimizin tanıtımına, turizm potansiyeline olumlu etki yaratacaktır. Bu müze Denizli’nin geçmiş hafızasını toplayacak, kent kimliğini ve kentlilik bilincini geliştirecek, koruyacak ve ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir” değerlendirmesini yaptı.

 Şen, depolarda bekleyen binlerce tarihi eserin de Laodikya ve Pamukkale’de açılacak müzelerde sergilenebilecek hale gelmesinin de bir başka temennisi olduğunu sözlerine ekledi.