Denizlililerin Cumhuriyet coşkusu bir başka – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizlililerin Cumhuriyet coşkusu bir başka

Denizlililerin Cumhuriyet coşkusu bir başka

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2018 Pazartesi - 20:40Güncelleme: 29 Ekim 2018 Pazartesi - 20:42
Denizlililerin Cumhuriyet coşkusu bir başka

Denizli Demokrasi Platformu’nun düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü, 15 bin dolayında Türkiye ve Cumhuriyet sevdalısını bir araya getirdi. Dev Türk bayrağının taşındığı yürüyüşte, ayrıca her yaştan Denizlililer ellerinde Türk bayraklarıyla, marşlarla ve sloganlarla Cumhuriyete bağlılıklarını dile getirdi.

Denizli Demokrasi Platformu’nun 29 Ekimlerde gelenekselleşen Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Atatürk Stadı önünde toplanan 15 bin dolayında kişi, meşaleler ve açılan dev Türk bayrağını taşıyarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş devam ettikçe yeni katılımlar olurken, evlerinin balkonlarına çıkanlar da ellerindeki Türk bayrakları ve alkışlarla Cumhuriyet Yürüyüşü’ne destek verdi.

İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyen Cumhuriyet sevdalıları, sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarını attı.

Atatürk Stadı önünde başlayan yürüyüşe katılanlar, Kıbrıs Şehitleri, İnönü ve İstiklal caddelerini geçerek Gazi Bulvarı’na, oradan da valilik önüne geldi. Burada yapılan konuşmayla da yürüyüş sona erdi.

Fotoğraflar: Engin ÜNAL