Denizlililer İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nı sevdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizlililer İşyurtları Ürün ve El Sanatları...

Denizlililer İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nı sevdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ağustos 2017 Pazar - 14:30Güncelleme: 6 Ağustos 2017 Pazar - 14:30
Denizlililer İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nı sevdi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteklediği, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen "Ürün ve El Sanatları Fuarı" Denizlililerin yoğun ilgisini çekiyor. Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, fuarı ziyaret ederek Denizlilileri yalnız bırakmadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteklediği, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen Ürün ve El Sanatları Fuarı, açıldığı ilk günden beri Denizlililerin yoğun ilgisini çekiyor. 4 Ağustos’ta başlayan ve 9 Ağustos'a kadar her gün saat 23.00'e kadar açık tutulacak fuarda, Türkiye'deki 37 ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar ürettiği ürünler yer alıyor.

Tanıtım ve satışı yapılan ürünler Adalet Parkı karşısındaki otopark alanına kurulan fuar alanında ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye'deki ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların üretim yaptığı ürünleri gören vatandaşlar, ülkemizde 287'yi bulan işyurtları sistemini cezaevlerine değil bir fabrikaya benzetiyor.

Denizlililer İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nı sevdi

DENİZLİLİLERİ YANIZ BIRAKMADILAR

Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK üyeleri, Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, fuarı ziyaret ederek alışveriş yapan Denizlilileri yalnız bırakmadı. İnfaz ve koruma memurlarının oluşturduğu Grup İKM ile de bir araya gelen protokol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Stantları tek tek gezerek ürünleri inceleyen heyet, özellikle ürün kalitelerinden övgüyle bahsetti.

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN MEMNUN

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığının infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verdiği Denizli Fuarının ardından Rize, Elazığ ve Ankara'da da fuarlar düzenleneceği, satşa sunulan ürünleri fiyatından vatandaşların memnun olduğu belirtildi.

Denizlililer İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nı sevdi