Kadınlar Ata’nın huzurunda – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kadınlar Ata’nın huzurunda

Kadınlar Ata’nın huzurunda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2020 Pazar - 15:31Güncelleme: 8 Mart 2020 Pazar - 15:31
Kadınlar Ata’nın huzurunda

Denizlili kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki programa, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından kadınlar, Ata'nın huzuruna çelenk bıraktı.

Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada,1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesiyle başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlattı. Özen, "Biz Türk kadınıyız, Hayme Hatun’dan Zübeyde Hanım’a kadar her güçlüğe göğüs germiş olan biz ulusun torunlarıyız. Bizler zor günleri sileceğiz. Önümüzde çok güzel günler var. Bu günlere de hep beraber, el ele sizlerle beraber yürüyeceğiz" diyerek, kendilerine her zaman destek olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

"KADINLARIN GÜÇLÜ OLMASIYLA TOPLUM GÜÇLÜ OLUR "

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin çalışmalarından övgüyle söz ederek, Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Ök, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kahraman kadınlarımıza ithaf etmek istiyorum. Nene Hatun'a, Kara Fatma’ya, Halide Edip Adıvar’a, Sabiha Gökçen’e, 15 Temmuz’da şehit olan Ayşe Aykaç’a ve binlerce isimsiz kahramana ithaf etmek istiyorum. Biz kadınların güçlü olmasıyla toplum güçlü olur” diye konuştu.

LOKMA HAYRI YAPILDI, EL EMEĞİ PAZARI STANDI AÇILDI

Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan, İdlib’te şehit olan Mehmetçik için yapılan lokma hayrına katılarak, vatandaşlara ikram etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi El Emeği Pazarı üyeleri de yaptıkları el emeği göz nuru eserleri 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda  açtıkları stantta sergiledi.