Meydanlarda “kadına yönelik şiddete hayır” dediler – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Meydanlarda “kadına yönelik şiddete hayır” dediler

Meydanlarda “kadına yönelik şiddete hayır” dediler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Kasım 2019 Pazartesi - 17:38Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı - 09:08
Meydanlarda “kadına yönelik şiddete hayır” dediler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde meydanlara çıkan kadınlar, şiddete dikkat çekti. AK Partili kadınlar “sesimizi sen de duy” çağrısı yaparken, bir grup kadın da “Hiçbiri ölmek istemedi” yazılı dövizle Bayramyeri’nden Delikliçınar’a kadar yürüdü.

AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde etkinlik düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesinde toplanan kadınlar, ellerinde turuncu renklerdeki "Kadın Allah'ın emanetidir", "Kadınlarımızı üzmeyin, onlar Allah'ın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin" ve "Sesimizi sende duy" yazılı dövizler taşıdı.

İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, yaptığı basın açıklamasında, şiddetin dini, inancı, kültürü ya da milliyeti olmadığını söyledi.

GAZİ MUSTAFA KEMAL BULVARI’NDA YÜRÜDÜLER

Öte yandan Denizli Kadın Pyatformu da bir yürüyüş düzenledi. "Hiçbiri ölmek istemedi", "Yaşam hakkı temel insan hakkıdır" ve "Kadına dayalı şiddet insan hakları ihlalidir" yazılı dövizleri taşıyan yaklaşık 50 kadın, Bayramyeri Meydanı'ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan kadınlar, "Kadına şiddete hayır" demek için turuncu duvara, siyaha boyadıkları elleriyle baskı yaptı.