Hüsniye Köprüsü yenilendi, Dalaman Çayı’ndan geçiş güvenli hale geldi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hüsniye Köprüsü yenilendi, Dalaman Çayı’ndan geçiş...

Hüsniye Köprüsü yenilendi, Dalaman Çayı’ndan geçiş güvenli hale geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2021 Pazartesi - 13:43Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi - 18:03
Hüsniye Köprüsü yenilendi, Dalaman Çayı’ndan geçiş güvenli hale geldi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dalaman Çayı üzerinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutan ahşap köprünün yerine betonarme köprü yaptı. Köprünün tamamlanması Suçatı Mahallesi’ndeve çevresinde büyük sevinç yarattı.

Acıpayam’ın suçatı Mahallesi için hayati önem taşıyan köprü sorunu çözüldü. Dalaman Çayı’nın Değne kolu üzerinden geçişi ahşap köprüyle sağlayan Suçatı halkının yeni köprü isteğini Büyükşehir Belediyesi yerine getirdi. Ahşap köprü yıkılarak, yerine 66 metre uzunluğunda betonarme bir köprü inşa edildi.

"SUÇATI HALKI İÇİN EKMEK VE SU GİBİ BİR İHTİYAÇ "

Suçatı Mahalle Muhtarı Erol Yatgın, köprü ihtiyacını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ilettiklerini ve isteklerine hızlı bir şekilde yanıt aldıklarını söyleyerek, “Biz daha önceki köprüleri kendimiz ahşaptan yapıyorduk. Sürekli zarar gördüğü için yılda birkaç kere köprü yapıyorduk. Bazı zamanlarda yaptığımız köprüler bir gece bile durmuyordu. Bu köprü Suçatı halkı için ekmek ve su gibi bir ihtiyaç” diye konuştu. Çayın mahalleyi ikiye ayırdığını, ayrıca Çameli ve Acıpayam istikametleri için de köprünün mutlaka kullanıldığını belirten Yatgın, "Başkanımız Osman Zolan’a bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

"TEK DERDİMİZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, vatandaşların taleplerini karşılamak için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini belirtti. "Tek derdimiz millerimize hizmet etmek" diyen Başkan Zolan, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 19 ilçemiz 616 mahallemiz yatırımlarla buluşuyor. Vatandaşlarımızın nerede neye ihtiyaçları varsa gidermek için gayret ediyoruz. Hemşehrilerimizin daha rahat, mutlu ve huzurlu yaşamı için vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getirmeye, hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Modern bir şekilde inşa ettiğimiz köprümüz hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımız köprüyü artık tehlikesiz ve rahat bir biçimde kullanacaklar inşallah."