Hierapolis kazılarına Kültür ve Turizm Bakanlığından 1 milyarlık destek – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Hierapolis kazılarına Kültür ve Turizm Bakanlığından...

Hierapolis kazılarına Kültür ve Turizm Bakanlığından 1 milyarlık destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2023 Salı - 12:13Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı - 12:13
Hierapolis kazılarına Kültür ve Turizm Bakanlığından 1 milyarlık destek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Turizm Bakanlığının Geleceğe Miras Hierapolis Projesi ile Hierapolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarına 1 milyar liralık destek sağlayacağını bildirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Geleceğe Miras Hierapolis Projesi’nin detaylarını paylaştı. Zolan, Hierapolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları için 1 milyar liralık bütçe ayrıldığını ve kazı çalışmalarının 12 aya yayılacağı müjdesini belirtti.

 

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ören yeri konumundaki Hierapolis'in 1988'den beri UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunduğunu anımsatan Zolan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un oluruyla gerçekleşecek bu desteğin kent tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

TRİPOLİS ANTİK KENTİ’NE KARŞILAMA MERKEZİ YAPILACAK

Öte yandan Hierapolis Antin Kenti’ne verilen destekle birlikte Buldan ilçesinde yer alan Tripolis Antik Kenti’ne yönelikte önemli bir destek verileceğini kaydeden Zolan, Bakan Ersoy’un Tripolis Antik kentine öncelikli olarak karşılama merkezi yapılması hususunda yetkililere talimat verdiğini, Tripolis’teki kazı ve restorasyon çalışmalarında kullanılmak üzere ilk etapta 50 milyon TL bütçe verileceği, projeler hazırlandıkça bu rakamın artacağı bilgisini paylaştı.

“ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti’nde restorasyonu tamamlanan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu başta olmak üzere Denizli’nin kültürel değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren antik dönemden başlayarak beylikler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar kentin geçmişine tanıklık eden çok sayıda değere sahip çıktıklarını anlatan Zolan, Kaleiçi Çarşısı, İlbade Mezarlığı ve restore edilen tarihi yapıları bu çalışmaya örnek gösterdi.

Zolan, “Şehrimizin tarih ve kültürüne sahip çıkıyoruz. Bu toprakların altı ve üstünde ne varsa bize aittir. Denizli öyle güzel bir şehir ki, başka şehirlere değişmek mümkün değil. Biz şehrimize sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.