Göller ve göletlere 210 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Göller ve göletlere 210 bin adet...

Göller ve göletlere 210 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 17:30Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 17:54
Göller ve göletlere 210 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen “Balıklandırma Programı” çerçevesinde, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesinde üretilen 210 bin yavru sazan balığı, Denizli’deki göller ve göletlere bırakıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, konuyla ilgili açıklamasında, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması, balık stoklarının gelecek nesillere bırakılması, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütüldüğünü belirtti.

Proje kapsamında 210 bin yavru sazan balığının ildeki göller ve göletlere bırakıldığını kaydeden Erkaya, “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm ekonomik balık türlerine ait stokların gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, zaman ve yer yasaklarına uyulması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızca yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda sazan yavrusu yanında yeni balık türleriyle de balıklandırma çalışmalarına devam edilecektir” dedi.