Denizli’deki göl ve göletlere balık bırakıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’deki göl ve göletlere balık bırakıldı

Denizli’deki göl ve göletlere balık bırakıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ağustos 2020 Perşembe - 08:52Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe - 08:52
Denizli’deki göl ve göletlere balık bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Balıklandırma Programı çerçevesinde, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesinde Denizli için üretilen 117 bin yavru sazan balığı göl ve göletlere bırakıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, konuya ilişkin açıklamasında, su ürünleri kaynakları ile su ürünlerimizin sürdürülebilir kullanılması sağlayabilmek amacıyla denizler, göl ve göletlerde “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütüldüğünü belirtti.

Balıkçılığın desteklenmesi amacıyla su kaynaklarına bir program çerçevesinde yavru balıklar bırakıldığını kaydeden Erkaya, “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm ekonomik balık türlerine ait stokların gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, zaman ve yer yasaklarına uyulması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızca yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir” dedi.

Erkaya, son beş yıldaDenizli’deki göl ve göletlere bırakılan sazan balığı yavru sayısının 560 bine ulaştığını da kaydetti.