Festivalde sahnelenen oyunları 5 bin kişi izledi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Festivalde sahnelenen oyunları 5 bin kişi...

Festivalde sahnelenen oyunları 5 bin kişi izledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Nisan 2019 Salı - 14:41Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı - 14:42
Festivalde sahnelenen oyunları 5 bin kişi izledi

Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 33’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, devam ediyor. 20 tiyatro grubunun katıldığı festivalin ilk 4 gününde yaklaşık 5 bin izleyici salonları doldurdu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini 1984 yılında düzenlediği 33. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "39 Basamak" adlı oyun ile 26 Nisan'da perdelerini açan Amatör Tiyatro Festivali'ne 6’sı yabancı toplam 20 tiyatro grubu katılıyor.

Sokak gösterilerinin de sunulduğu festivalde, Denizli merkezin yanında Sarayköy ve Çivril'de de gösterime çıkan oyunlar, vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor. Büyükşehir Belediyesi 33. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin ilk 4 gününde “Bavul”, “Çökme Tehlikesi Var”, “Deli Kim Akıllı Kim?”, “Üç Kuruşluk Opera”, “Herkes Bir Kahraman”, “Çelebi”, “444” ve “Deli” olmak üzere 8 oyun sergilenirken, kapalı gişe oynayan eserleri yaklaşık 5 bin kişi izledi.

RUHİ SARI TİYATROSEVERLERLE

Öte yandan festival kapsamında, ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Erhan Yazıcıoğlu, Pervin Ünalp ve Erkan Bektaş’ta söyleşileriyle renk kattı. Etkinlikler kapsamında bu akşam saat 19:15’te Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi S1 salonunda tiyatro oyuncusu Deniz Kaptan'ın moderatörlüğünde, sevilen tiyatro ve sinema oyuncusu Ruhi Sarı'yla söyleşi gerçekleştirileceği kaydedildi.

Rezervasyonların http://tiyatro.denizli.bel.tr adresinden gerçekleştiği festivalin 3 Mayıs'ta sahnelenecek kapanış oyunları ise "Lüküs Hayat" ve Insult" olacak.

FESTİVAL 3 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, festivale olan yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, dev organizasyonun 3 Mayıs'a kadar dolu dizgin devam edeceğine dikkat çekti. Hemşehrilerinin bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye eden Başkan Osman Zolan, festival ile Denizli'deki tiyatro sanatının her geçen yıl daha da ilerlediğine dikkat çekti.