Down Kafe, yeniden açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Down Kafe, yeniden açıldı

Down Kafe, yeniden açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2022 Çarşamba - 12:05Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba - 12:06
Down Kafe, yeniden açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve down sendromlu bireylerin hizmet verdiği kafe, pandemi sonrası normalleşmeye geçilmesiyle kapılarını yeniden açtı. Özel çocuklar, misafirlerini Down Kafe’ye bekliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, down sendromlu bireylerin sosyal yaşama ve iş hayatına kazandırılması amacıyla Down Kafe’yi, Pamukkale’nin Yunus Emre Mahallesi’nde 2015 yılında hizmete sundu. Down Kafe, vatandaşların keyifle zaman geçirebileceği örnek mekanlardan biri haline geldi.

Dünyayı kasıp kavuran milyonlarca kişinin ölümüne yol açan coronavirüs salgını döneminde birçok işletme gibi Down Kafe de faaliyetine ara vermek zorunda kaldı. Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte kafe yeniden kapılarını açtı.

Down sendromlu genç bireyler, sunulan bu olanakla sosyalleşip kafede güzel bir gün geçirip evlerine dönerken, sundukları hizmetle de iş hayatının içinde yer almaktan mutluluk duyuyor.

ZOLAN: DOWN KAFE ÖZEL PROJEMİZ

Pandemi döneminde Down Kafe’de çalışan özel bireyleri korumak adına işletmeyi geçici olarak kapattıklarını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu zorlu süreçte de özel çocukların her türlü ihtiyacı için çaba göstermeye devam ettiklerini söyledi.

Normalleşme süreci ile birlikte yeniden Down Kafe’yi faaliyete geçirdiklerini ifade eden Zolan, " Down Kafe bizim en özel projemiz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine yönelik hizmete sunduğumuz bu kafemiz yeniden hemşehrilerimize hizmet vermeye başladı. Burada çalışan gençlerimiz çok şükür yeniden çevresine mutluluk saçmaya başladı. Tüm hemşehrilerimizi bu özel projemize destek olmaya ve çocuklarımızın mutluluğunu paylaşmaya davet ediyorum" dedi.