Atlama kulesinin saniyeler içinde yıkılışı, şimdi yerinde ne var? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atlama kulesinin saniyeler içinde yıkılışı, şimdi...

Atlama kulesinin saniyeler içinde yıkılışı, şimdi yerinde ne var?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2021 Cumartesi - 17:46Güncelleme: 23 Ocak 2021 Cumartesi - 18:07
Atlama kulesinin saniyeler içinde yıkılışı, şimdi yerinde ne var?

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Gençlik Merkezi olarak planlanan, ancak bugün yerinde Forum Çamlık Alışveriş Merkezi bulunan alanda yapılan atlama kulesi, son planlamayla yıkılmıştı. İzleyeceğiniz görüntü, 47 metrelik kulenin saniyeler içinde nasıl yerle bir olduğunu gösteriyor.

İncilipınar, Zübeyde Hanım ve Doğan Demircioğlu caddelerinin kesiştiği noktada, kentin simgesi olacak Gençlik Merkezi projesi hazırlanmıştı. CHP’li Ali Marım’ın Denizli Belediye Başkanlığı döneminde başlanan projeyle meydana bakan park yapılırken, Gençlik Merkezi’nin bazı binaları da yükselmeye başlamıştı.

GENÇLİK MERKEZİ OLACAKTI, AVM OLDU

O dönemde kaba inşaatı bitirilen yapılardan birisi de 47 metre yüksekliğe sahip atlama kulesiydi. Ancak, Marım’ın görev süresinin ardından Demokrasi Meydanı’nı tamamlayacak proje olan Gençlik Merkezi’ne devam edilmedi. Bölgedeki yapılar da beton yığını halinde kaldı.

Çeşitli alternatifler üzerinde durulsa da Nihat Zeybekçi’nin Denizli Belediye Başkanlığı döneminde satışına karar verildi. Ardından da Forum Çamlık Alışveriş Merkezi projesi hayata geçirildi.

KULENİN YIKIŞILIŞI

Gençlik Merkezi projesinin en önemli parçalarından birisi atlama kulesiydi. Arazinin satılmasıyla birlikte, diğer yapılar gibi atlama kulesi de yıkıldı. 47 metre yüksekliğinde olan ve 5 metre çapındaki dev kule, uygulanan sistemle saniyeler içinde yerle bir oldu. İşte kulenin yıkılış anındaki görüntüsü…