Yüzme sporuna ilgi arttı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Yüzme sporuna ilgi arttı

Yüzme sporuna ilgi arttı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2022 Salı - 13:03Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı - 13:04
Yüzme sporuna ilgi arttı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezinde 4, ilçelerde de 4 olmak üzere hizmete sunduğu 8 kapalı yüzme havuzu, yüzme sporuna ilgiyi artırdı.

“Denizli’de yüzme bilmeyen kimse kalmayacak” sloganı ile yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’ni hizmete aldı. 2018 yılında da İncilipınar, Anafartalar-Dokuzkavaklar, Çakmak-Karahasanlı, Honaz, Tavas, Acıpayam ve Çivril Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Denizli’ye kazandırıldı.

Sayıları 8’e çıkarılan kapalı yüzme havuzlarında düzenli olarak verilen ücretsiz kurslar da yoğun ilgi görüyor. Keşfedilen yetenekler de Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı’nda yollarına devam ediyor.

“GÖSTERİLEN İLGİ BİZLERİ MEMNUN EDİYOR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuyla ilgili açıklamasında, sağlıklı nesillerin yetişebilmesi ve her yaştan vatandaşın spor yapabilmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti. Yüzme havuzu ve spor komplekslerini Denizli'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Zolan, şunları söyledi:

“Denizli’mizin 8 farklı noktasında hayata geçirdiğimiz bu tesislerimizde 7'den 70'e tüm vatandaşlarımız spor yapıyor, sevdikleri ile birlikte çok güzel vakit geçiriyor.Kent merkezimizin yanında ilçelerimizdekiyüzme havuzları da yoğun ilgi görüyor. Bu bizleri mutlu ediyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu şekilde imkan sundukça inşallah spor alanlarında da çok başarılı olacaklar. İnşallah bu tesislerde geleceğin şampiyonları yetişecek.”

SPORCULAR TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Yüzme Antrenörü Yakup Kılıçoğlu ise, 6-14 yaş arası yüzme eğitimi verdiklerini belirterek, “Yüzme öğrenmek isteyen genç arkadaşlarımızı bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Üç dönemdir yüzme kurusuna gelen Arife Yıldırım ise, “Burada yüzmeyi öğreniyoruz, eğleniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kayra Koç da, “Burada yüzmeyi öğreniyoruz ve çok eğleniyoruz. En çok da dersimiz bittiğinde yaptığımız serbest zamanlarda güzel vakit geçiyoruz. Arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum. Gelsinler yüzmeyi öğrensinler ve eğlensinler” diye konuştu.