Denizli’de yeni stadın yapılacağı bölgede arsa fiyatları arttı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de yeni stadın yapılacağı bölgede arsa...

Denizli’de yeni stadın yapılacağı bölgede arsa fiyatları arttı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Eylül 2020 Salı - 15:43Güncelleme: 22 Eylül 2020 Salı - 15:43
Denizli’de yeni stadın yapılacağı bölgede arsa fiyatları arttı

Denizli’de yeni stadın yapılacağı yer olarak Kayalar Mahallesi olarak açıklanırken, bunun duyulmasından kısa süre sonra arsa fiyatları uçuşa geçti. Emlaktaki artışın yüzde 30’ı bulduğu bildirildi.

İlk D20HABER.COM’un duyurduğu gibi, Merkezefendi’nin Kayalar Mahallesi’nde yer alan yeni stat alanı, İzmir Bulvarı’na 600 metre uzaklıkta ve Ali Marım Bulvarı’na uzanan 50 metre genişliğindeki yolun bitişiğinde bulunuyor. Yeni stat günümüz teknolojisi ile dizayn edilecek.

CAZİBE MERKEZİ OLDU

Bu arada stat yerinin onaylanmasının ardından bölgede hareketlilik başladı. Bölgede bulunan gayrimenkullerin fiyatının neredeyse ikiye katlanmasını sağladı. Yeni stadın yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı sosyal tesis ve Denizli Sanayi Odası ek hizmet binasının da bölgede yapılacağı öğrenilmesi, bölgeyi ayrıca cazibe merkezi haline gelmesini sağladı.

YÜZDE 40’A VARAN ARTIŞ

Bölgedeki fiyatların bir anda fırladığını belirten gayrimenkul yatırım uzmanı Emre Kalfa, herhangi bir tesisin yapılacağının telaffuz edilmesinin o bölgede hareketliliğe yol açtığını belirterek, “Yeni stadyum ve emniyet müdürlüğünün sosyal tesisleriyle ilgili planlamanın duyulması, öncelikle arsaların çok ciddi anlamda fiyatlarını bir anda sıçratmış durumdadır. Metrekare fiyatı bin lira dolayındayken, bugünlerde yüzde 30-40 prim yapmış durumda. Konut fiyatlarında da yüzde 40’a varan fiyat artışı oldu” dedi.

Stadyumun yapıldığı bölgeye hareketlilik kattığına işaret eden Kalfa, “Stadyumun etrafındaki kafeteryalar, restoranlar, eğlence alanları gibi aktiviteler söz konusu olacaktır. Bunlar tabiki mevcut arsaların zemin katlarında konuşlandırılacak. Bunlarda malum fiyatları olumlu etkiliyor ve yükselişe doğru olacak. Yatırım yapacak olan insanlarda o bölgede arsa aldıklarında ciddi manada kar elde edecek” diye konuştu.

“ARSALARDA ARTIŞ OLUR, EVLERDE TALEP OLUŞTURUR”

Yeni stat projesinin yakınında yatırımları bulunan Simpaş Denizli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Derya Baltalı ise, “Yeni yapılacak şehir hastanesi, emniyet kampüsü, stadyum ve sanayi odası binası da bize yakın noktadadır. Herkes bugünden sonra hastaneye ve Emniyet Müdürlüğüne daha yakın olduğu adres olan bölgelere ve stadyumun yakın olduğu bir site gibi ifadeler olan yerde yaşamayı çok ister. Bunların etkisi, bundan önceki de birçok şehirde veya şehrimizin çeşitli rotasyonlarında o bölgeye giden herhangi bir devlet hizmetinin yanında kendini gösterir. Arsalarda artış olur ve evlerde talep oluşturur” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)