Denizli’de yaya kaldırımlarındaki inşaat işgalini kim bitirecek? – D20Haber
22.05.2024, Çarşamba
20 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de yaya kaldırımlarındaki inşaat işgalini kim...

Denizli’de yaya kaldırımlarındaki inşaat işgalini kim bitirecek?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Eylül 2017 Salı - 08:35Güncelleme: 12 Eylül 2017 Salı - 08:35
Denizli’de yaya kaldırımlarındaki inşaat işgalini kim bitirecek?

Denizli kent merkezinde yerel yönetimlerin müdahale etmemesiyle yaya kaldırımlarında cirit atan inşaat firmaları, kendi mallarıymış gibi kaldırımı kapatıp yayaları akan taşıt trafiğinin içine itiyor. Vatandaşlar, kentin birçok bölgesinde yaşanan bu duruma haklı olarak “Kim müdahale edecek? Bu işgalleri kim bitirecek?” diye soruyor.

Kentte trafik ve otopark sorunu malum. Yılların birikimi olan bu problemin en fazla sıkıntısını da yayalar çekiyor. Otomobil sürücüleri, fiili bir durum yaratıp, yaya kaldırımlarını işgal ederek otopark sorununa kendilerince bir çözüm buluyor. Bu durumda araçlar kaldırıma çıkıyor, yayalar yola iniyor. Araçları oradan indirecek kamu kurumları müdahalede bulunmayınca bu durum artık kabullenilmiş, “yaya kaldırımları otoparktır” anlayışı yerleşmiş durumda.

Haberin DevamıReklam




İNŞAATÇILAR DA İŞGALDE

Sadece sürücülerin değil inşaat firmalarının da işgalinde yaya kaldırımları. İnşaat çalışması yapan müteahhitler, cadde ya da ara sokak fark etmiyor, yaya kaldırımlarını tahtalar ile çevirip kendi kullanım alanına çeviriyor. İşte buna Lozan Caddesi’nden bir örnek. Yeşilköy, Devrim ve Lozan caddelerinin kesiştiği kavşağa birkaç metre mesafede inşaat yapan müteahhit, yaya kaldırımını sözünü ettiğimiz şekilde kapatınca yayalar da tehlikeli de olsa taşıt trafiğinin aktığı caddeden yürümek zorunda kalıyor