Vücuduna demir çubuk saplanan kedi kurtarıldı – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vücuduna demir çubuk saplanan kedi kurtarıldı

Vücuduna demir çubuk saplanan kedi kurtarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2020 Cuma - 13:33Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma - 13:49
Vücuduna demir çubuk saplanan kedi kurtarıldı

Denizli’de, vücuduna demir çubuk saplanan sokak kedisi, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezindeki operasyonla kurtarıldı.

Kale’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde, bir kedinin atlama sırasında düştüğü ve vücuduna sokak kapısının sivri uçlu demirinin saplandığı görüldü. Vatandaşların ihbarı üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Kale İlçe Şubesi ekibi, demiri kesip, kediyi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

“MUCİZE” İSMİ VERİLDİ

Sokak kedisi, Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından ameliyat edilerek, yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki demir çubuk vücudundan çıkarıldı. Yaşama tutunan kediye görevliler tarafından “Mucize” ismi verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, kedinin merkeze getirildiğinde durumunun ağır olduğunu belirterek, "Demir çubuk arka bacaktan girip karın boşluğundan çıkmış. Arkadaşlarımız burada çok zorlu ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Kedimizin sağlık durumu çok iyi. Kısa sürede kendini toparladı. Biz de bu mucizevi kurtuluşa tanıklık ettiğimiz için kedimizin adını Mucize koyduk. Birkaç gün daha misafirimiz olduktan sonra tekrar eski yaşam alanına bırakılacak" dedi.