Vatandaşlardan maske ve eldivenli pazar alışverişi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vatandaşlardan maske ve eldivenli pazar alışverişi

Vatandaşlardan maske ve eldivenli pazar alışverişi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mart 2020 Çarşamba - 12:19Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba - 12:19
Vatandaşlardan maske ve eldivenli pazar alışverişi

Dünya Sağlık Örügütnce pandemi ilan edilen coronavirüs salgını sebebiyle vatandaşların evlerine kapanması, semt pazarlarında satışlar yüzde 50 azalırken, alışveriş için gelen bazı vatandaşların virüse karşı maske ve eldivenlerle önlem almaya çalıştığı gözlemlendi.

Yurt genelinde alınan korona virüs tedbirleri kapsamında Denizli’de de büyük bir titizlikle uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın kalabalık mekanlarda uzak duran çağrılarının ardından binlerce vatandaş evlerine kapanırken, bazı vatandailar pazar alışverişlerine çıkmamayı terciih etti. Pazarlara alışveriş yapmaya gelenler ise maske ve eldiven takarak virüsten korunmak için önlem aldı.

Coronavirüs salgınının pazara etkisinin büyük olduğunu ve işlerin yarı yarıya düşmesine neden olduğunu dile getiren semt pazarı esnafı İbrahim Çoban, “İnsanlarımız tedirgin. Pazara etkisi var mı? Çok etkisi var. İnsanlarımız dışarı çımaya korkuyor, tedirgin oluyor. Bizler bile pazara gelirken insanlarla mesafe koyuyoruz aramıza. Eskisi gibi artık müşterilerle fazla yaklaşmıyoruz. Pazarda boşluk var ama şöyle de bir güzelliği var. Önceden insanlarımız pazarlara gezmek için de geliyordu. Şimdi artık gezmek için değil. Biraz daha bilinçli olarak vatandaşız alışverişini yapıyor ve direk evine gidiyor” diye konuştu.

“KORONA VİRÜSÜ BİZİM PAZARI DA VURDU”

Bir başka esnaf Mesut Peker ise insanların pazar alışverişi bir yana sokağa dahi çıkmaya korktuğunu ifade ederek, “Korona virüsü bizim pazarı da vurdu. Millet pazarlara çıkmaya korkuyor. Portakal satışı birden aşağıya inmeye başladı. Herkes marketleri tercih ediyor. Daha önce 5 kasa satıyorsak şimdi 2 kasa satıyoruz. Millet kalabalık yerlere gelmeye korkuyor” dedi.

“İNSANLAR DIŞARI ÇIKMAYA KORKUYOR, HAKLILAR DA”

Alışveriş için semt pazarına gelen vatandaşlardan İsmail Kırgın ise tereddüt ederek alışverişe çıktığını vurgulayarak, “Ben her pazara geliyorum hemen hemen. Burası sakin olduğu için geldim. Çok kalabalık olmadığını görüyorum. Millet dışarı çıkmaya korkuyor, haklılar da. Önce can” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)