Vaka sayısı yeniden arttı, Vali Atik’ten aşı çağrısı geldi – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vaka sayısı yeniden arttı, Vali Atik’ten...

Vaka sayısı yeniden arttı, Vali Atik’ten aşı çağrısı geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:58Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:59
Vaka sayısı yeniden arttı, Vali Atik’ten aşı çağrısı geldi

Denizli, coronavirüste aşılama yüzdesiyle “düşük riskli il” kategorisinde olmasına rağmen, artan vaka sayıları nedeniyle Vali Ali Fuat Atik, vatandaşlara aşılarını yaptırmaları çağrısını yineledi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Denizli’de 24-30 Temmuz tarihleri arasında 100 binde 98,09 olan covid-19 vaka sayısı, bir hafta sonra büyük bir artış göstererek 31 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında 100 binde 172,11’e yükselmişti.

Bu arada Denizli, 11 ağustos tarihi itibariyle nüfusun yüzde 75’ini geçen aşılanma oranıyla “düşük riskli iller” kategorisine alınmıştı.

“AŞI ÖNCELİĞİMİZ OLSUN”

Denizli düşük riskli il olarak gösterilmesine rağmen, artan vaka sayıları üzerine Vali Ali Fuat Atik, vatandaşlara bir kez daha aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu, Atik, sosyal medya hesabından “Salgın aramızda dolaşmaya devam ediyor. Günlük tespit edilen vakaların birçoğu maalesef ki aşısız ve aşısını tamamlamamış kişilerden oluşuyor. Kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere uyalım! Lütfen önceliğimiz aşı olsun” paylaşımını yaptı.