Uluslararası Tiyatro Festivali’nde 34 oyun seyirciyle buluşacak – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde 34 oyun seyirciyle...

Uluslararası Tiyatro Festivali’nde 34 oyun seyirciyle buluşacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2022 Perşembe - 10:59Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe - 16:53
Uluslararası Tiyatro Festivali’nde 34 oyun seyirciyle buluşacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34.'sünü düzenleyeceği Uluslararası Tiyatro Festivali, 23 tiyatro grubunun katılımıyla başlıyor. Festival kapsamında 34 oyun izleyicisiyle buluşacak.

34. Uluslararası Tiyatro Festivali 3 Haziran - 13Haziran tarihleri arasında yapılacak. Festivale bu yıl 5’i yurtdışından olmak üzere toplamda 23 tiyatro grubu katılacak. Festival korteji ise 3 Haziran Cuma günü saat 17.00'de Denizli Valiliği önünden başlayarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulacak. Burada çelenk sunma töreni, açılış konuşmaları ve sokak gösterileri gerçekleştirilecek. festivalde 34 oyunu sahneye konacak.

İLÇELERDE DE OYUNLAR OYNANACAK

Oyunlar, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nun yanı sıra, Sarayköy, Tavas ve Çivril’de de 6 farklı oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyona http://tiyatro.denizli.bel.tr ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gişesinden ulaşabileceği kaydedildi. Festival, Venedik Taciri oyunuyla 3Haziran Cuma günü saat 20.45'de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda start alacak.

FESTİVALE DAVET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1984 yılında başlayan organizasyonun uzun yıllar içinde Denizli ile bütünleştiğini dile getirdi. Denizli’ye yakışır kültür ve sanat günlerinin dolu dolu yaşanacağını kaydeden Zolan, "Ulusal ve uluslararası anlamda çok önemli bir yere sahip olan bu özel organizasyonu bir kez daha gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Tiyatro Festivali ile şehrimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi tiyatroya doyacak. Festivalimiz hayırlı olsun.Tüm hemşehrilerimizi bu güzel oyunları izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.