Çanakkale zaferini kutladık, şehitlerimizi yad ettik – D20Haber
11.05.2024, Cumartesi
12 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çanakkale zaferini kutladık, şehitlerimizi yad ettik

Çanakkale zaferini kutladık, şehitlerimizi yad ettik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mart 2018 Pazar - 16:30Güncelleme: 18 Mart 2018 Pazar - 18:37
Çanakkale zaferini kutladık, şehitlerimizi yad ettik

Dünya tarihinin sayfalarına “Çanakkale Geçilmez” diye yazılan destansı zaferin 103’üncü yılını kutlarken, vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizi de minnet ve şükranla yad ettik.

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü programı Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te gerçekleştirildi. Törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri Şahin Tin, Melike Basmacı ve Kazım Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Güzlizar Biçer Karaca, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Duygu yüklü anların yaşandığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bu arada bir manga asker saygı atışı yaptı.

ŞEHİTLİK DEFTERİNİ İMZALADI

Vali Hasan Karahan da Şehitlik defterini imzaladı. Karahan, deftere “Vatanı uğruna gözünü kırpmadan ölüme koşanların torunları, aynı azim ve kararlılıkla vatanını korumaktadır. Atalarımızdan miras kalan bu toprakları şehit kanıyla vatan yaptık. Vatanımıza karşı yapılacak terörist faaliyetlere karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimizi uatmadık, unutmayacağız” diye yazdı.

ŞEHİT MEZARLARINA ZİYARET

Törene katılanlar, şehit mezarlarını ziyaret edip çiçek bıraktı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.