10 bin tonluk su deposu inşaatı devam ediyor – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 10 bin tonluk su deposu inşaatı...

10 bin tonluk su deposu inşaatı devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ekim 2023 Cumartesi - 09:43Güncelleme: 7 Ekim 2023 Cumartesi - 09:44
10 bin tonluk su deposu inşaatı devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Akbaş Barajı’ndan sağlanacak suyun dağıtımında önemli merkezlerden olacak 10 bin tonluk su deposu inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ufuk Yarar, DSİ Denizli Şube Müdürü Kemal Özsoy ile birlikte 10 bin tonluk kapasitesi ile kentin en büyüğü olacak Çakmak İçme Suyu Deposu ve yapımı bir süre önce tamamlanarak hizmete giren 5 bin tonluk Gümüşler İçme Suyu Deposu’nda incelemede bulundu.

İncilemenin ardından açıklamada bulunan Zolan, Denizli’ye her alanda hizmete devam ettiklerini, bu kapsamda birçok güzel işin altına imza attıklarını, bunlardan en güzeli ve önemlisinin de su ile ilgili yaptıkları yatırımlar olduğunu söyledi.

 

“SU KAYBI YÜZDE 20’LERE ÇEKİLDİ”

Denizli Büyükşehir Belediyesinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları başta olmak üzere çok büyük altyapı yatırımı yaptığını ifade eden Zolan, “Hamdolsun yüzde 65 olan su kaçağımızı yüzde 20'lere çekmiş durumdayız. Su hayattır. Suyu bulmak ve korumak çok zor. O noktada gerçekten güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Tabii, öncelikle vatandaşlarımızın sabrı, desteği, bizim de cesaret etmemiz bu işlerin üstesinden gelmemizi sağladı” dedi.

Su arz güvenliği anlamında yaptıkları en önemli işlerden birisinin de Akbaş Barajı projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Zolan, suyun 70 kilometre uzunluğunda ve 1 metre genişliğinde çelik hatlarla Akbaş’tan kente ulaştırıldığını, suyun depolanması için de devasa içme suyu depoları yatırımlarını hayata geçirdiklerini ifade etti.

“GÜNÜ KURTARACAK İŞLER YAPMIYORUZ”

Zolan, 10 bin tonluk kapasitesi ile şehrin en büyüğü olacak içme suyu deposunun aralık sonu veya cak 2024 gibi tamamlanacağını kaydeden Zolan, “Bu yatırım şehrimizin su arz güvenliği anlamında çok önemli. Tesisimiz, herhangi bir arıza veya sıkıntıda insanlarımıza su verebilmek anlamında çok büyük imkan ve konfor olacak. Bunun dışında hizmete aldığımız ve şu an Akbaş Barajı’ndan gelen suyun dağıtımının yapıldığı 5 bin tonluk depomuz da var” diye konuştu.

İki deponun Akbaş Barajı’ndan kente getirilen suların dağıtım merkezi olacağını söyleyen Zolan, sözlerine şunları ilave etti:

“Bu yatırımlarımız şehrimize 100 yıl ve belki ötesinde hizmet verecek. Biz günü kurtaracak işler yapmıyoruz. Şehrimizi geleceğe hazırlamak ve eser bırakmak, bugünün de sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Uzun yıllar Denizli’mize hizmet verecek projelerin altına imza atıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var, alınacak mesafemiz var. Allah’ım el birliğiyle, vatandaşlarımızın da desteğiyle bu işleri yapmayı bizlere nasip etsin.”